Itunes sælger 50 mio. numre i Europa

Apples 17 europæiske Itunes-butikker har et år efter åbningen solgt 50 millioner musiknumre. Der er dog stadig langt til den position, som Itunes har på det amerikanske marked.

Det er gået stærkt fra Itunes' spæde start i Storbritannien, Tyskland og Frankrig for lidt over et år siden.

Over 50 millioner musiknumre er blevet solgt til musikglade europæere i de nu 17 lande, der kan prale af at have en national udgave af Itunes musikbiks på nettet.

- Vi er glade. Vi vil gerne takke de europæiske musikelskere for at have gjort Itunes til en succes, siger Eddy Cue, vicedirektør for Apples applikations-division i en pressemeddelelse.

Europa halter bagefter

Men måske elsker europæere ikke musik lige så højt som amerikanerne, der køber næsten seks gange så mange gange numre hos Itunes.

Apple kan konstatere, at der er langt op til de 280 millioner sange, som de amerikanske forbrugere hidtil har købt hos Itunes.

Det kan naturligvis også hænge sammen med, at de europæiske Itunes Music Stores med et katalog på en million sange har en halv million mindre end den amerikanske butik.

Herhjemme åbnede Itunes 10. maj og blev hurtigt kritiseret for at have meget lidt dansk musik. Det skulle der være blevet rettet op på efterhånden.

Ud over de første tre lande og Danmark, er der Itunes-butikker i Østrig, Belgien, Finland, Grækenland, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Norge. Portugal, Spanien, Schweiz og Sverige.

Apple ligger netop nu i forhandlinger om at komme ind på det japanske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere