Fredagens aviser om it

Flere mænd fuppet via Dating.dk. Botnets en trussel mod Danmarks it-sikkerhed. Internetbanker får nyt liv af højere renter. 2.000 Wimax-kunder til Danske Telecom.

Flere mænd fuppet via Dating.dk

Politiet i Gladsaxe havde torsdag modtaget 12 henvendelser fra danske mænd, der på hjemmesiden Dating.dk via et falsk billede af en kvinde er blevet fuppet til at sende 1.100 kroner til Oslo til en togbillet. Nu viser det sig, at politiet i Århus har fået lignende henvendelser fra mænd, som har betalt for at møde deres drømmedate i lufthavnen i Tirstrup. (Jyllands-Posten)

Botnets en trussel mod Danmarks it-sikkerhed

Botnets - hvor hackere installerer en bagdør på tusindvis af computere, uden at brugerne ved det - er en alvorlig it-trussel, der giver basis for organiseret it-kriminalitet. Det vurderer kriminalkommissær Ronald Petersen fra Rigspolitiets IT-Efterforskningssektion. Han tror, det er et spørgsmål om tid, før pengeafpresning og organiseret it-kriminalitet når til Danmark. (Berlingske Tidende)

Internetbanker får nyt liv af højere renter

Det kan gøre livet lettere for internetbanker og andre lavprisbanker, at Nationalbanken i sidste uge besluttede at hæve renten. Dermed får de større spillerum til markere sig i forhold til konkurrenterne. Netbaserede Skandiabanken har allerede valgt at hæve indlånsrenten til 1,90 procent. (Berlingske Tidende)

2.000 Wimax-kunder til Danske Telecom

2.000 danskere har købt en Wimax-forbindelse hos Danske Telecom og partneren Clearwire, siden selskabet gik i luften med trådløst bredbånd for en måned siden. Samtidig er flere end 3.000 gået forgæves, fordi produktet Wimaxx kun dækker dele af København, Århus og Odense. Selskabet vil nu gå bredere ud i København og næste år udvide til en række større byer. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere