Millionkrav på vej mod Dansk Internet Forum

Digital Marketing Support (DMS) vil have millioner af kroner i erstatning fra Dansk Internet Forum, der administrerer .dk-domænet. Det sker, efter Højesteret har fastslået, at DMS's co.dk-domæner er lovlige.

Digital Marketing Support vil have millioner af kroner i erstatning fra Dansk Internet Forum (DIFO), der gennem DK Hostmaster varetager det danske landedomæne .dk.

Det sker, efter Højesteret netop har stadfæstet et fogedforbud, som Digital Marketing Support fik nedlagt mod DIFO i august 2002.

Forbuddet hindrede DIFO i at inddrage domænet co.dk, som Digital Marketing Support (DMS) registrerede i 1997.

Salg stort set gået i stå

Men selv om fogedforbuddet nu er blevet stadfæstet i både Sø- og Handelsretten i sommeren 2004 og nu i Højesteret, er salget af co.dk-domæner stort set gået i stå med et salg på kun omkring 1.000 domæner.

- Og derfor vil jeg have erstatning for tabt salg. Al den negative omtale og retssagerne gennem flere år har ramt salget af domænerne, fordi selskaberne har frygtet, at co.dk-domænerne ville blive slettet på et tidspunkt, siger Anani Voulé, direktør i Digital Marketing Support.

Han har endnu ikke opgjort, hvor stort et erstatningskrav, han vil fremlægge.

- Men det bliver i hvert fald flere millioner kroner, siger han.

DIFO tager truslen om kommmende erstatningskrav roligt.

- Det vil undre mig meget, hvis en domstol giver medhold i sådan et krav. Det er Digital Marketing Support, der har rejst sagen og ikke os. Vi har fortalt omverdenen om sagen, fordi den handler om principielle forhold, siger Mads Bryde Andersen, formand for DIFO.

Skub i salget

Ifølge Anani Voulé har Digital Marketing Support ikke gjort noget aktivt for at sælge co.dk-domænerne, mens retssagen har været undervejs.

- Men der vil nok komme gang i salget igen på et tidspunkt, siger han.

Digital Marketing Support regner dog ikke med at sætte skub i salget igen i de næste to-tre måneder, fortæller han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere