Millionkrav på vej mod Dansk Internet Forum

Digital Marketing Support (DMS) vil have millioner af kroner i erstatning fra Dansk Internet Forum, der administrerer .dk-domænet. Det sker, efter Højesteret har fastslået, at DMS's co.dk-domæner er lovlige.

Digital Marketing Support vil have millioner af kroner i erstatning fra Dansk Internet Forum (DIFO), der gennem DK Hostmaster varetager det danske landedomæne .dk.

Det sker, efter Højesteret netop har stadfæstet et fogedforbud, som Digital Marketing Support fik nedlagt mod DIFO i august 2002.

Forbuddet hindrede DIFO i at inddrage domænet co.dk, som Digital Marketing Support (DMS) registrerede i 1997.

Salg stort set gået i stå

Men selv om fogedforbuddet nu er blevet stadfæstet i både Sø- og Handelsretten i sommeren 2004 og nu i Højesteret, er salget af co.dk-domæner stort set gået i stå med et salg på kun omkring 1.000 domæner.

- Og derfor vil jeg have erstatning for tabt salg. Al den negative omtale og retssagerne gennem flere år har ramt salget af domænerne, fordi selskaberne har frygtet, at co.dk-domænerne ville blive slettet på et tidspunkt, siger Anani Voulé, direktør i Digital Marketing Support.

Han har endnu ikke opgjort, hvor stort et erstatningskrav, han vil fremlægge.

- Men det bliver i hvert fald flere millioner kroner, siger han.

DIFO tager truslen om kommmende erstatningskrav roligt.

- Det vil undre mig meget, hvis en domstol giver medhold i sådan et krav. Det er Digital Marketing Support, der har rejst sagen og ikke os. Vi har fortalt omverdenen om sagen, fordi den handler om principielle forhold, siger Mads Bryde Andersen, formand for DIFO.

Skub i salget

Ifølge Anani Voulé har Digital Marketing Support ikke gjort noget aktivt for at sælge co.dk-domænerne, mens retssagen har været undervejs.

- Men der vil nok komme gang i salget igen på et tidspunkt, siger han.

Digital Marketing Support regner dog ikke med at sætte skub i salget igen i de næste to-tre måneder, fortæller han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere