Fodbold indleder millionsalg af Lego-mobilspil

Et fodboldspil bliver startskuddet til lynsalget af op mod 10 millioner danskudviklede mobilspil med Lego. Århusianske Kiloo præsenterer på mobilmessen 3GSM aftalen, der skal gøre det muligt.

Barcelona: En distributionsaftale med et stort amerikansk firma skal gøre det muligt for det århusianske spilfirma Kiloo i løbet af få år at sælge mellem fem og 10 millioner mobilspil baseret på Lego.

De første spilkoncepter – Lego World Soccer og Lego Racers – vises i disse dage frem af administrerende direktør Jacob Møller på mobilmessen 3GSM i Barcelona.

Kiloo købte licensen til at udvikle Lego-mobilspil indtil juni 2008 af det britiske firma Giant sidste år.

I Barcelona fortæller Jacob Møller til Computerworld, at spilfirmaet nu er meget tæt på at underskrive en kontrakt med en amerikansk indholdsdistributør, som skal sikre salget af Lego-spil til mobilkunderne.

- Da vi købte licencen for syv måneder siden, havde vi forestillinger om, at vi selv skulle ud og distribuere, men operatørerne er blevet mere selektive med, hvem de arbejder med, begrunder han.

Ni mobilspil
Håbet er, at Lego-licensen vil føre til op mod ni Lego-spil og et tocifret millionsalg målt i kroner.

Kiloo er ikke alene om at repræsentere mobilspil på årets 3GSM-messe.

En lang række firmaer med spil i fokus er tilstede, og det er tydeligt, at de rigtige varemærker er altafgørende.

Der er således ikke tale om nyskabende koncepter, men mobilspil baseret på kendte figurer og konsolspil.

To mænd i store Sonic The Hedgehog-kostumer – fra det populære Sega-spil - er således et af de mere iøjnefaldende tiltag på den omfattende messe.

Fra sort-hvid til 3D
Mobilspil har i løbet af få år bevæget sig meget hurtigt fra sort-hvid til 3D, men det høje tempo har sat udviklerne i en konflikt.

- Der er en stor udfordring i, at der er mange nye, fine håndsæt, hvor man forventer, at telefonen presses til det yderste. Omvendt har man en stor forbrugerskare med mobiler fra sidste år, siger Jacob Møller.

Det er samtidig en udfordring for spilfirmaerne, at kun mellem tre og fem kroner af en samlet salgspris på måske 30 kroner ender hos udvikleren.

Mobil-grafikprocessor
Grafikkortproducenten Nvidia benyttede 3GSM til at lancere en ny grafikprocessor, også kaldet GPU, med navnet Goforce 5500, beregnet til mobiltelefoner.

Nvidias nye processer understøtter foruden bedre 3D-grafik også digitalt tv og digitale billeder i en kvalitet på 10 megapixel.

Spilgiganten Electronic Arts er blandt firmaerne, der vil præsentere mobilspil til den nye processor. Nvidia benytter samtidig messen til at kåre årets bedste mobilspil. Ingen danske spil er blandt de nominerede.


Læs mere om 3GSM i Barcelona i løbet af de kommende dage, hvor Computerworld bringer de seneste nyheder og går bag tendenserne på årets mobilmesse. Se alle artikler.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Kendt dansk dataekspert får nyt job: Skal transformere den digitale forvaltning og forske i machine learning
Interview: Hanne Marie Motzfeldt forlader sin stilling ved Aarhus Universitet til fordel for Københavns Universitet. "Jeg er for alvor blevet tiltrukket af, at Københavns Universitet har etableret en digital hub. Det er en kæmpe satsning, der skal samle alle kræfter fra Københavns ekstremt stærke forskningsmiljø," lyder det.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.