Fodbold indleder millionsalg af Lego-mobilspil

Et fodboldspil bliver startskuddet til lynsalget af op mod 10 millioner danskudviklede mobilspil med Lego. Århusianske Kiloo præsenterer på mobilmessen 3GSM aftalen, der skal gøre det muligt.

Barcelona: En distributionsaftale med et stort amerikansk firma skal gøre det muligt for det århusianske spilfirma Kiloo i løbet af få år at sælge mellem fem og 10 millioner mobilspil baseret på Lego.

De første spilkoncepter – Lego World Soccer og Lego Racers – vises i disse dage frem af administrerende direktør Jacob Møller på mobilmessen 3GSM i Barcelona.

Kiloo købte licensen til at udvikle Lego-mobilspil indtil juni 2008 af det britiske firma Giant sidste år.

I Barcelona fortæller Jacob Møller til Computerworld, at spilfirmaet nu er meget tæt på at underskrive en kontrakt med en amerikansk indholdsdistributør, som skal sikre salget af Lego-spil til mobilkunderne.

- Da vi købte licencen for syv måneder siden, havde vi forestillinger om, at vi selv skulle ud og distribuere, men operatørerne er blevet mere selektive med, hvem de arbejder med, begrunder han.

Ni mobilspil
Håbet er, at Lego-licensen vil føre til op mod ni Lego-spil og et tocifret millionsalg målt i kroner.

Kiloo er ikke alene om at repræsentere mobilspil på årets 3GSM-messe.

En lang række firmaer med spil i fokus er tilstede, og det er tydeligt, at de rigtige varemærker er altafgørende.

Der er således ikke tale om nyskabende koncepter, men mobilspil baseret på kendte figurer og konsolspil.

To mænd i store Sonic The Hedgehog-kostumer – fra det populære Sega-spil - er således et af de mere iøjnefaldende tiltag på den omfattende messe.

Fra sort-hvid til 3D
Mobilspil har i løbet af få år bevæget sig meget hurtigt fra sort-hvid til 3D, men det høje tempo har sat udviklerne i en konflikt.

- Der er en stor udfordring i, at der er mange nye, fine håndsæt, hvor man forventer, at telefonen presses til det yderste. Omvendt har man en stor forbrugerskare med mobiler fra sidste år, siger Jacob Møller.

Det er samtidig en udfordring for spilfirmaerne, at kun mellem tre og fem kroner af en samlet salgspris på måske 30 kroner ender hos udvikleren.

Mobil-grafikprocessor
Grafikkortproducenten Nvidia benyttede 3GSM til at lancere en ny grafikprocessor, også kaldet GPU, med navnet Goforce 5500, beregnet til mobiltelefoner.

Nvidias nye processer understøtter foruden bedre 3D-grafik også digitalt tv og digitale billeder i en kvalitet på 10 megapixel.

Spilgiganten Electronic Arts er blandt firmaerne, der vil præsentere mobilspil til den nye processor. Nvidia benytter samtidig messen til at kåre årets bedste mobilspil. Ingen danske spil er blandt de nominerede.


Læs mere om 3GSM i Barcelona i løbet af de kommende dage, hvor Computerworld bringer de seneste nyheder og går bag tendenserne på årets mobilmesse. Se alle artikler.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan sikrer du dine data og brugere på DNS-niveau - uden at installere hard- eller software

Det kan koste dyrt at blive ramt af malware eller lignende og det gælder derfor om at være på forkant og i kontrol. Hør mere om, hvordan effektive cloud løsninger gør det muligt at beskytte både brugere og data på en nem og simpel måde.

21. maj 2019 | Læs mere


Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


Premium
Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
ComputerViews: Huawei indkasserer flere voldsomme bredsider fra blandt andre den amerikanske stat og Google. Den kinesiske tech-gigant er dog ikke sendt til tælling - endnu. Se her, hvad der kan komme til at ske.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
ICS og SCADA - Sådan ser trusselsbilledet ud lige nu
I takt med at organisationer gør deres operations mere agile, som modsvar til en hurtigt udviklende markedsplads, så bliver mange operational technology (OT) systemer tilkoblet til resten af verden for første gang. Denne trend giver store fordele for virksomheder, men udstiller OT systemer, når det drejer sig om avancerede vedvarende risici. Den ”mur” som beskyttede OT systemer fra hackere og malware eksisterer ikke længere i mange organisationer og det gør dem til yndede mål for angribere. I denne rapport kigger vi nærmere på denne problematik.