Fodbold indleder millionsalg af Lego-mobilspil

Et fodboldspil bliver startskuddet til lynsalget af op mod 10 millioner danskudviklede mobilspil med Lego. Århusianske Kiloo præsenterer på mobilmessen 3GSM aftalen, der skal gøre det muligt.

Barcelona: En distributionsaftale med et stort amerikansk firma skal gøre det muligt for det århusianske spilfirma Kiloo i løbet af få år at sælge mellem fem og 10 millioner mobilspil baseret på Lego.

De første spilkoncepter – Lego World Soccer og Lego Racers – vises i disse dage frem af administrerende direktør Jacob Møller på mobilmessen 3GSM i Barcelona.

Kiloo købte licensen til at udvikle Lego-mobilspil indtil juni 2008 af det britiske firma Giant sidste år.

I Barcelona fortæller Jacob Møller til Computerworld, at spilfirmaet nu er meget tæt på at underskrive en kontrakt med en amerikansk indholdsdistributør, som skal sikre salget af Lego-spil til mobilkunderne.

- Da vi købte licencen for syv måneder siden, havde vi forestillinger om, at vi selv skulle ud og distribuere, men operatørerne er blevet mere selektive med, hvem de arbejder med, begrunder han.

Ni mobilspil
Håbet er, at Lego-licensen vil føre til op mod ni Lego-spil og et tocifret millionsalg målt i kroner.

Kiloo er ikke alene om at repræsentere mobilspil på årets 3GSM-messe.

En lang række firmaer med spil i fokus er tilstede, og det er tydeligt, at de rigtige varemærker er altafgørende.

Der er således ikke tale om nyskabende koncepter, men mobilspil baseret på kendte figurer og konsolspil.

To mænd i store Sonic The Hedgehog-kostumer – fra det populære Sega-spil - er således et af de mere iøjnefaldende tiltag på den omfattende messe.

Fra sort-hvid til 3D
Mobilspil har i løbet af få år bevæget sig meget hurtigt fra sort-hvid til 3D, men det høje tempo har sat udviklerne i en konflikt.

- Der er en stor udfordring i, at der er mange nye, fine håndsæt, hvor man forventer, at telefonen presses til det yderste. Omvendt har man en stor forbrugerskare med mobiler fra sidste år, siger Jacob Møller.

Det er samtidig en udfordring for spilfirmaerne, at kun mellem tre og fem kroner af en samlet salgspris på måske 30 kroner ender hos udvikleren.

Mobil-grafikprocessor
Grafikkortproducenten Nvidia benyttede 3GSM til at lancere en ny grafikprocessor, også kaldet GPU, med navnet Goforce 5500, beregnet til mobiltelefoner.

Nvidias nye processer understøtter foruden bedre 3D-grafik også digitalt tv og digitale billeder i en kvalitet på 10 megapixel.

Spilgiganten Electronic Arts er blandt firmaerne, der vil præsentere mobilspil til den nye processor. Nvidia benytter samtidig messen til at kåre årets bedste mobilspil. Ingen danske spil er blandt de nominerede.


Læs mere om 3GSM i Barcelona i løbet af de kommende dage, hvor Computerworld bringer de seneste nyheder og går bag tendenserne på årets mobilmesse. Se alle artikler.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Komplet guide: Kom godt i gang med HCI
I en verden hvor forretningsverdenen bliver mere og mere kompleks, skal it-organisationer løfte deres services i Clouden, for at gøre det hele hurtigere og mere effektivt. Det er blot nogle af grundene til at tage en mere software-defineret tilgang til tingene, og Hyper-converged Infrastructure (HCI) hjælper jer med at opnå dette. Det er ikke altid nemt at foretage en stor ændring, men denne komplette guide til HCI forklarer step-by-step hvad der skal til for at I kommer i gang og opnår alle fordelene ved cloud.