Dansk vandkøling fjerner støjen fra Xbox 360

Efter et kapitaltilskud på 30 millioner kroner er det nordjyske it-firma Asetek gået på jagt efter store spilkonsol- og mediecenter-producenter. Aseteks væskekøling skal fjerne varme og støj i fremtidens forbruger-it.

Hannover: Globale aftaler med store producenter af pc’er, mediecentre og spilkonsoller skal sikre massiv vækst for it-firmaet Asetek fra Brønderslev i Nordjylland.

For at vise potentialet har Asetek på it-messen CeBIT installeret sit væskekølings-system i Microsofts nye Xbox 360 og sænket støjniveauet i spilkonsollen fra knap 45 til under 35 decibel.

Asetek har gennem flere år vundet snesevis af priser for sine kølings-systemer, der gør det muligt at presse langt mere ydelse ud af pc-processorer.

Forbeholdt inkarnerede spillere

Alligevel har selskabets produkter været forbeholdt en internationel skare af pc-entusiaster og inkarnerede spillere, og det har holdt det årlige salg på under 10.000 enheder.

- Man kan sagtens lave en sund forretning på det, men det marked er ikke stort nok til, at vi kan overleve på længere sigt, fortæller kommunikationschef Morten Berg-Christensen.

Asetek satser derfor i stedet på at blive OEM-leverandør til store producenter, der vil bruge selskabets væskekøling i enheder som mediecentre og spilkonsoller, hvor et lavt støjniveau er vigtigt.

Med for første gang

Til formålet er den nordjyske it-producent for første gang med på CeBIT med sin egen messestand.

- Vi er hernede for at opsøge partnere og få et indledende samarbejde i gang, siger Morten Berg-Christensen.

Den nye OEM-satsning skal øge afsætningen fra tusindvis til hundredtusindevis af enheder om året. Produktionen skal samtidig flyttes fra Danmark til Asien.

Asetek fik i december et kapitaltilskud på 30 millioner kroner fra Vækstfonden, Northzone Ventures og eksisterende investorer for at støtte den nye strategi.

Selskabet med 25 ansatte er nu på udkig efter fem til syv nye ingeniører, som skal hjælpe på udviklingssiden.

Drøm: En international standard
Ambitionen er at være klar med den endelige udgave af produktet WaterChill Micro i slutningen af 2006.

Aseteks store drøm er at skabe en international standard for vandkøling, så kabinetter fremover bliver fremstillet med tanke for, at der er plads til det nødvendige udstyr.

Selskabet udnytter samtidig CeBIT til at vise potentialet i køling af almindelige pc’er. En pc med en 3,8 GHz Pentium 4-processor har med støtte fra Aseteks kølingssystem fået hastigheden skruet i vejret til 5,46 GHz ved en temperatur på minus 33 grader.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere