Kerfis opkøb inficerer bundlinjen

Danske skatteregler, der tvinger virksomheder på opkøbsjagt til store afskrivninger af goodwill, plager it-forhandleren Kerfi. "Reglerne inficerer vores bundlinje," siger Kerfis administrerende direktør, Carsten Egeberg.

Danske skatteregler, der kræver afskrivning af goodwill, når virksomheder køber andre virksomheder, går ud over indtjeningen hos den købelystne islandske it-forhandler Kerfi.

Kerfi overtog sidste år aktiverne i Commitment Data og købte Work IT og Data Rex.

- På bundlinien tjener vi ikke flere penge, end at alt det goodwill, vi opkøber, skal afskrives. Det er bagsiden af at rende og købe op hele tiden. Hver gang vi køber for et eller andet beløb, skal det afskrives mellem vores EBITDA-linje og vores egentlige bundlinje og skatten, forklarer Carsten Egeberg, administrerende direktør for den islandsk ejede it-forhandler Kerfi.

Set i lyset heraf er Kerfi-direktøren ret godt tilfreds med dets 2005-resultat som bød på en 172 millioner kroner stor omsætning og 3,2 millioner kroner i primært driftsresultat.

Voldsom vækst

Kerfis omsætning steg sidste år fra 101 millioner kroner til 171 millioner kroner, mens resultatet før skat faldt marginalt til 1,8 millioner kroner.

Bankgælden er røget kraftigt i vejret, fordi Kerfi går i banken, når der skal købes op.

- Jeg forventer, at vores kortfristede gæld på et tidspunkt bliver indfriet af kapitalindskud fra vores islandske moderselskab, siger Carsten Egeberg.

Han forventer også, at Kerfis omsætning vokser med 80 procent i 2006, og at driftsresultatet skyder i vejret med en vækst på 90 procent.

- Vi køber os til omsætning og indtjening, og her i 2006 har vi ejet alle tre opkøbte virksomheder hele året. Det er derfor, at vi har den voldsomme vækst i omsætningen, siger Carsten Egeberg.

Mere end halvdelen

Egeberg mener, at mere end 50 procent af bundlinjen skal komme fra service, og den fordeling blev trukket helt skæv med overtagelsen af hardwareaktiviteterne i Commitment Data.

- Tilsyneladende er der en bunden logik i, at kunderne køber produkter, før de køber service. Derfor overtog vi Commitments produktsalg, men vi har også nu udvidet konsulentsiden med 75 procent og er godt i gang med trække mere af bundlinjen over mod service, siger Carsten Egeberg.

Antallet af konsulenter skal øges fra de nuværende 30 til 50-55 medarbejdere og det skal ikke være mainstreamkonsulenter, men hardcore Microsoft- og Oracle/udviklingsfolk, der skal hyres.

I øjeblikket holder Kerfi en ansættelsesrate på to mand per måned.

Ingen økonomisk indavl

Den aktuelle finansielle krise på Island mærker danske Kerfi ikke noget til.

- Og det er af den simple årsag, at stort set alle de penge, der ligger i koncernen, er lavet i it-branchen og ikke ved økonomisk indavl i en masse finansieringsselskaber, som Egeberg udtrykker det.

For indeværende regnskabsår håber Carsten Egeberg, at Kerfi inden året er gået, har overtaget et par konsulentselskaber i lille eller medium størrelse.

- Byder muligheden sig, så kan det også godt være, at vi forsøger at få noget mere størrelse på det generelle marked, hvor vi er den fjerdestørste it-forhandler herhjemme i øjeblikket, siger Kerfi-direktøren og tilføjer:

- Men det er en svær øvelse i øjeblikket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere