Dyremose håner elselskabers fiber-drømme

TDC-topchef Henning Dyremose benyttede vanen tro konferencen Telecom 2006 til at håne elselskabernes milliard-investeringer i fiber. En tidligere TDC-ansat svarede igen ved at love TDC-bossen kam til sit hår.

Det slog gnister mellem TDC og de mange elselskaber, der bruger milliarder af kroner på at grave fiber i den danske undergrund, da konferencen Telecom 2006 onsdag åbnede i København.

TDC-topchef Henning Dyremose var fra talerstolen særdeles skarp i sin kritik af el-selskabernes forsøg på at konkurrere med det tidligere telemonopol.

- De, der nu vil til at bygge en ny infrastruktur, kommer for sent, når de er klar om tre til fem år, for så har vi allerede kundeforholdene. Der kan være nogen, der spilder pengene i at investere i noget, de ikke har forstand på. Men det er deres problem, sagde Henning Dyremose.

To år gammel batalje

Henning Dyremose indledte sit angreb på elselskaberne, da han for to år siden på samme konference opfordrede dem til at koncentrere sig om at levere billig strøm.

På dagens konference måtte han dog finde sig i at få svar på tiltale fra flere af de nye konkurrenter.

Konsulent Jakob Juul fra Dansk Energi satte således spørgsmålstegn ved TDC’s udmeldinger om, at kunderne ikke udnytter båndbredden, når TDC samtidig arbejder på at øge internethastigheden voldsomt.

Vil gøre det svært for konkurrenterne

Her lagde Henning Dyremose ikke skjul på TDC’s hensigter.

- Du har overset den kendsgerning, at i konkurrence gælder det om at gøre det vanskeligt for ens konkurrenter, og det er både lovligt og legitimt. Derfor udbygger vi vores kapacitet og gør vores kunder så tilfredse, at elselskaberne ikke får nogen kunder, sagde Henning Dyremose.

Som eksempel på de spildte investeringer brugte han Computerworlds omtale af Tre-For Bredbånd, der sidste år fik et underskud på 12 millioner kroner og en omsætning på bare 2.700 kroner.

Du får kam til dit hår

Det var mere end Conny Stjernholm, direktør i Sydvest Energi Salg, ville finde sig i.

- Vi er mange medarbejdere, der har fået både vores arbejdsmæssige og ledelsesmæssige opdrag i TDC, og jeg kan love dig for, at vi nok skal give dig kam til dit hår, sagde hun.

Konferencen Telecom 2006 løber videre resten af dagen med indlæg fra flere af topcheferne i den danske telebranche samt videnskabsminister Helge Sander (V), Læs mere her på sitet senere i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere