Dyremose håner elselskabers fiber-drømme

TDC-topchef Henning Dyremose benyttede vanen tro konferencen Telecom 2006 til at håne elselskabernes milliard-investeringer i fiber. En tidligere TDC-ansat svarede igen ved at love TDC-bossen kam til sit hår.

Det slog gnister mellem TDC og de mange elselskaber, der bruger milliarder af kroner på at grave fiber i den danske undergrund, da konferencen Telecom 2006 onsdag åbnede i København.

TDC-topchef Henning Dyremose var fra talerstolen særdeles skarp i sin kritik af el-selskabernes forsøg på at konkurrere med det tidligere telemonopol.

- De, der nu vil til at bygge en ny infrastruktur, kommer for sent, når de er klar om tre til fem år, for så har vi allerede kundeforholdene. Der kan være nogen, der spilder pengene i at investere i noget, de ikke har forstand på. Men det er deres problem, sagde Henning Dyremose.

To år gammel batalje

Henning Dyremose indledte sit angreb på elselskaberne, da han for to år siden på samme konference opfordrede dem til at koncentrere sig om at levere billig strøm.

På dagens konference måtte han dog finde sig i at få svar på tiltale fra flere af de nye konkurrenter.

Konsulent Jakob Juul fra Dansk Energi satte således spørgsmålstegn ved TDC’s udmeldinger om, at kunderne ikke udnytter båndbredden, når TDC samtidig arbejder på at øge internethastigheden voldsomt.

Vil gøre det svært for konkurrenterne

Her lagde Henning Dyremose ikke skjul på TDC’s hensigter.

- Du har overset den kendsgerning, at i konkurrence gælder det om at gøre det vanskeligt for ens konkurrenter, og det er både lovligt og legitimt. Derfor udbygger vi vores kapacitet og gør vores kunder så tilfredse, at elselskaberne ikke får nogen kunder, sagde Henning Dyremose.

Som eksempel på de spildte investeringer brugte han Computerworlds omtale af Tre-For Bredbånd, der sidste år fik et underskud på 12 millioner kroner og en omsætning på bare 2.700 kroner.

Du får kam til dit hår

Det var mere end Conny Stjernholm, direktør i Sydvest Energi Salg, ville finde sig i.

- Vi er mange medarbejdere, der har fået både vores arbejdsmæssige og ledelsesmæssige opdrag i TDC, og jeg kan love dig for, at vi nok skal give dig kam til dit hår, sagde hun.

Konferencen Telecom 2006 løber videre resten af dagen med indlæg fra flere af topcheferne i den danske telebranche samt videnskabsminister Helge Sander (V), Læs mere her på sitet senere i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere