Ukendt dansk it-forfatter en succes i fem lande

Steen Andreasen byttede som dreng sin kalv til en Commodore 64. Efter mange år ved tasterne som Axapta-udvikler er drømmen om at skrive en it-bog netop blevet til virkelighed. Bogen er solgt i 50 lande og er ved at blive oversat til fem sprog.

Drømmen om at skifte kodetsætningerne ud med bogstaver i en mere æstetisk rækkefølge og samle dem til en bog er netop blevet til virkelighed for den fuldstændig ukendte Steen Andreasen fra Århus.

Den 35-årige programmør startede med it, da han som dreng byttede en kalv til en Commodore 64 på sin faders gård.

Han har i de sidste otte år arbejdet med Axapta, og det var manglen på information om det danske økonomisystem ude i verden, som nu har givet ham mod på at udgive bogen 'Morphix it' om programmeringen af systemet.

Nichebog rammer videnshul

- Jeg kunne se, at der var en stor efterspørgsel. Der fandtes ingen bøger indenfor området. Eneste alternativ har været kursus eller at søge på nettet, siger Steen Andreasen.

Ifølge Steen Andreasen manglede der en bog, som kan tage programmøren i hånden så man selv kan komme i gang.

Samtidig er efterspørgslen på viden om programmering af det danske økonomisystem boomet i de sidste år, efter at Microsoft købte danske Navision og dermed Axapta, fortæller Steen Andreasen.

Når Steen Andreasen fik lyst til at skifte de mærkelige tegn ud med rigtige ord for en stund, skyldes det et mantra om vidensdeling og drømmen om at bruge en anden side af sig selv.

- Sidste år blev jeg far, og under barselsorloven tænkte jeg over tingene. Her kom ideerne frem af skuffen, og efter to uger på arbejdet tog jeg otte måneders selvbetalt orlov til for at gøre drømmen til virkelighed, siger Steen Andreasen.

Prøvekapitel hentet 5.000 gange

Han lagde tidligt i forløbet bogens første kapitel ud på nettet til gratis download for at få feed-back. Det resulterede i at prøvekapitlet nåede at blive downloadet 5.000 gange inden Steen Andreasen satte det sidste komma.

Samtidig var bogen allerede inden færdiggørelsen ved at blive oversat til fem andre sprog, heriblandt russisk og kinesisk.

Bogen var fra starten tænkt som en e-bog. Internettet har været et dagligt redskab for Steen Andreasen, og derfor var det en oplagt måde at sende den ud på.

På et tidspunkt tilbød et engelsk forlag ellers at udgive bogen, men Steen Andreasen valgte at holde sig til planen om selv at udgive bogen på nettet.

- Internettet er den hurtigste måde at få information ud på. Det ville jo tage flere uger for en læser i Kina at få tilsendt en papirudgave. Desuden ville jeg ikke have fået mere end 15 procent af forlaget, fortæller Steen Andreasen.

Orlov tjent hjem

Alligevel regner Steen Andreasen med at tilbyde bogen som print-on-demand, hvis nogen hellere vil have en paperback. Men foreløbig er der masser af interesse for bogen i elektronisk udgave. Bogen er allerede solgt i 40-50 lande, fortæller forfatteren.

- Det går faktisk rigtig godt med salget. Den har væreti salg i en måned nu, og foreløbig har jeg næsten tjent min orlov ind igen, siger Steen Andreasen.

Køberne er en blanding af studerende som har systemet som fag på studiet, nyuddannede og programmører som skal arbejde på et andet system end hidtil.

- Det er gået over mine forventninger. Det er at leve en drøm ud at skrive den bog.

Relevante link

Steen Andreasens hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere