S: Spilbranchen skal have kulturstøtte

Socialdemokraternes it-ordfører Magnus Heunicke ønsker kulturstøtte til computerspilbranchen. Partiet er på vej med et udspil, efter at Computerworld har beskrevet, hvordan Danmark er på vej til at miste en spirende spilbranche.

Hvis Socialdemokraterne får magt, som de har agt ved næste års finanslovsforhandlinger, kan computerspil-branchen se frem til mere støtte fra staten til udvikling af nye spil.

Partiets it- og teleordfører Magnus Heunicke har bedt kulturministeren skaffe et overblik over, hvilke støtteordninger, der findes i andre lande.

Svaret vil Magnus Heunicke bruge som udgangspunkt for at sikre mere støtte til spilbranchen.

- Jeg synes, at det er fuldstændigt oplagt, at der skal mere statsstøtte til på det her område, siger Magnus Heunicke.

- Vi giver støtte til alt muligt andet, når det drejer sig om kultur, og vi taler meget om, hvordan man kan lave et modsvar til den amerikanske kultur. Jeg synes, at vi skal støtte de danske ideer inden for denne branche, siger han.

Skal have kulturstøtte

I redegørelsen fra fungerende kulturminister Flemming Hansen (K) henvises der ellers til, at de nordiske kulturministre fra 2005 til 2012 allerede er gået sammen om at støtte branchen med over 70 millioner kroner til produktion og distribution af kvalitetsprægede, nordiske computerspil til børn og unge.

Magnus Heunicke har ønsket redegørelsen fra kulturministeren, efter at Computerworld i maj måned beskrev, hvordan Danmark er på vej til at sætte den spirende spilbranche over styr.

Bedre støtteordninger i andre lande kan betyde, at den danske talentmasse, der i øjeblikket forsøger at komme ind på det voksende marked for spil, forsvinder til andre lande, advarede eksperter dengang.

Bør sidestilles med film

Magnus Heunicke mener, at de nuværende støtteordninger ikke er tilstrækkelige, og han foreslår, at spilbranchen et langt stykke hen ad vejen skal sidestilles med filmbranchen.

- Hvorfor skal man have støtte til at lave en spillefilm, men ikke til computerspil?, spørger han.

- Vi arbejder på et konkret forslag, som kan komme med i vores næste finanslovsudspil. En mulighed er at flytte det her område over i Kulturministeriet, hvor vi allerede har filmstøtteordningen. Man kunne ansætte en computerspilkonsulent med nogle penge i ryggen, så der kunne blive uddelt opstartskapital til lovende projekter, foreslår it- og teleordfører Magnus Heunicke.

Han peger på, at man også bør øge støtten til forskning i computerspil - blandt andet på IT-Universitetet.

Relevante link

Svar på § 20-spørgsmål: Om støtteordninger til computerspilbranchen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.