Skoleledere: Microsoft er det tryggeste valg

Ja, det kan påvirke de danske skoleelever, at Microsofts Office-pakke findes på stort set alle skole-pc’ere. Men Microsoft er nu engang det, vi føler os mest sikre ved, lyder forklaringen fra skoleledernes forening.

De danske skoleledere erkender, at det kan påvirke eleverne, at Microsofts Office-pakke findes på stort set alle skole-pc’er.

Alligevel foretrækker de Microsofts programmer fremfor alternativerne. Skolefolkene føler sig nemlig mere trygge ved Microsofts programmer.

- Jeg vil ikke betvivle kvaliteten af de alternative programmer, men sikkerheden spiller i hvert fald en væsentlig rolle, når så mange vælger Microsoft. Det grundlæggende spørgsmål er, om der er sikkerhed for levering, service og drift. Det er det, der afgør skolernes valg af it, siger Erik Lorenzen, formand for Danmarks Skolelederforening.

En reklamefyldt verden
Størstedelen af de danske skoler tager imod Microsofts knaldtilbud på Office, hvor alle skoler kan købe kontorpakken til en tredjedel af markedsprisen.

De 15 procent af skolerne, der har flest elever per computer, kan købe kontorpakken til blot 20 kroner om året per computer.

Dermed stifter lang de fleste skoleelever - om ikke alle - bekendtskab med Microsofts programmer i løbet af deres skoletid.

Det har vakt bekymring hos Socialdemokraternes it-ordfører, Magnus Heunicke, der mener, at eleverne bliver påvirket til at købe Microsofts produkter til hjemmet.

Erik Lorenzen maner imidlertid til besindelse. Han mener ikke, at det er en situation, der er mere problematisk end så meget andet.

- Jo, det påvirker da børnene, men vi kan ikke holde skolerne helt fri for reklamer. I gamle dage leverede boghandlerne linealer, og de lokale banker leverede skoleskemaer, og det tænkte vi ikke nærmere over, siger han.

Var tidligt på banen
Danmarks Skolelederforening er ved at fusionere med Lederforeningen, og dermed taler Erik Lorenzen på vegne af alle de danske skoleledere på de omkring 1.700 danske folkeskoler.

Som tidligere skoleinspektør og nu formand i skoleledernes forening kan han huske, hvordan it i sin tid fandt vej til skolerne.

- Jeg har været i skolevæsenet i mange år, og man må sige, at Microsoft var tidligt på banen. Mange skoler vælger at fastholde det, som de har, fordi de over tid har investeret i Microsofts produkter, siger han

Svært at ændre
Netop fordi mange skoler har en tradition for at bruge Microsoft, tror Erik Lorenzen ikke, at det er realistisk at ændre på situationen lige nu og her.

- Man skal begynde med de voksne brugere, hvis man vil forandre en situation, som er så fasttømret som denne. Man skal forsøge at få skolelærerne og skolelederne til at bruge andet end Microsofts produkter i privatlivet. Man skal lave en meget bred og massiv kampagne, mener Erik Lorenzen.

Han peger på, at mange oplever det som et problem, hvis de bruger en type programmer derhjemme og en anden type i skolen.

- Det er ikke sikkert, at det vil være et problem for en edb-vejleder, men de enkelte lærere og skoleledere har brug for at vide, hvad de skal gøre, når noget går galt i programmerne, siger han.

Mere it-efteruddannelse lærerne er også er et område, der vil kunne gøre lærere og skoleledere med trygge ved alternative kontorpakker og styresystemer, foreslår han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.