Skoleledere: Microsoft er det tryggeste valg

Ja, det kan påvirke de danske skoleelever, at Microsofts Office-pakke findes på stort set alle skole-pc’ere. Men Microsoft er nu engang det, vi føler os mest sikre ved, lyder forklaringen fra skoleledernes forening.

De danske skoleledere erkender, at det kan påvirke eleverne, at Microsofts Office-pakke findes på stort set alle skole-pc’er.

Alligevel foretrækker de Microsofts programmer fremfor alternativerne. Skolefolkene føler sig nemlig mere trygge ved Microsofts programmer.

- Jeg vil ikke betvivle kvaliteten af de alternative programmer, men sikkerheden spiller i hvert fald en væsentlig rolle, når så mange vælger Microsoft. Det grundlæggende spørgsmål er, om der er sikkerhed for levering, service og drift. Det er det, der afgør skolernes valg af it, siger Erik Lorenzen, formand for Danmarks Skolelederforening.

En reklamefyldt verden

Størstedelen af de danske skoler tager imod Microsofts knaldtilbud på Office, hvor alle skoler kan købe kontorpakken til en tredjedel af markedsprisen.

De 15 procent af skolerne, der har flest elever per computer, kan købe kontorpakken til blot 20 kroner om året per computer.

Dermed stifter lang de fleste skoleelever - om ikke alle - bekendtskab med Microsofts programmer i løbet af deres skoletid.

Det har vakt bekymring hos Socialdemokraternes it-ordfører, Magnus Heunicke, der mener, at eleverne bliver påvirket til at købe Microsofts produkter til hjemmet.

Erik Lorenzen maner imidlertid til besindelse. Han mener ikke, at det er en situation, der er mere problematisk end så meget andet.

- Jo, det påvirker da børnene, men vi kan ikke holde skolerne helt fri for reklamer. I gamle dage leverede boghandlerne linealer, og de lokale banker leverede skoleskemaer, og det tænkte vi ikke nærmere over, siger han.

Var tidligt på banen

Danmarks Skolelederforening er ved at fusionere med Lederforeningen, og dermed taler Erik Lorenzen på vegne af alle de danske skoleledere på de omkring 1.700 danske folkeskoler.

Som tidligere skoleinspektør og nu formand i skoleledernes forening kan han huske, hvordan it i sin tid fandt vej til skolerne.

- Jeg har været i skolevæsenet i mange år, og man må sige, at Microsoft var tidligt på banen. Mange skoler vælger at fastholde det, som de har, fordi de over tid har investeret i Microsofts produkter, siger han

Svært at ændre

Netop fordi mange skoler har en tradition for at bruge Microsoft, tror Erik Lorenzen ikke, at det er realistisk at ændre på situationen lige nu og her.

- Man skal begynde med de voksne brugere, hvis man vil forandre en situation, som er så fasttømret som denne. Man skal forsøge at få skolelærerne og skolelederne til at bruge andet end Microsofts produkter i privatlivet. Man skal lave en meget bred og massiv kampagne, mener Erik Lorenzen.

Han peger på, at mange oplever det som et problem, hvis de bruger en type programmer derhjemme og en anden type i skolen.

- Det er ikke sikkert, at det vil være et problem for en edb-vejleder, men de enkelte lærere og skoleledere har brug for at vide, hvad de skal gøre, når noget går galt i programmerne, siger han.

Mere it-efteruddannelse lærerne er også er et område, der vil kunne gøre lærere og skoleledere med trygge ved alternative kontorpakker og styresystemer, foreslår han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere