Axcel overtager kontrollen med Netcompany

Kapitalfonden Axcel overtager og 60 procent af aktierne og dermed kontrollen over Netcompany. Målet er, at udsalget til den pengestærke fond skal katapultere Netcompany op blandt de største herhjemme.

Kapitalfonden Axcel overtager 60 procent af aktierne i konsulenthuset Netcompany, der dermed overlader kontrollen over selskabet til fonden, skriver Børsen.

Axcel betaler et trecifret millionbeløb for ejerandelen, der dermed gør de tre Netcompany-stiftere, Carsten Gomard, André Rogaczewski og Claus Jørgensen, særdeles velhavende.

- Vi har ønsket en stærk finansiel partner i ejerkredsen, der kan sikre, at vores vækst kan fortsætte og gerne accellere, siger Carsten Gomard til Børsen.

Beholder ledende poster

Han beholder posten som administrerende direktør i selskabet, ligesom de øvrige stiftere beholder deres ledende poster.

Carsten Gomard siger til Børsen, at der har været flere interesserede købere af Netcompany på banen.

Tanken om at sælge en del af selskabet til en ekstern investor er udsprunget af ønsket om at accelerere Netcompany fra at være et mellemstort foretagende med omkring 100 medarbejdere til at blive en af Danmarks største inden for sit område.

Axcel oplyser til Børsen, at selskabet forventer, at Netcompany kan fortsætte med pæne to-cifrede vækstrater i de kommende år. Fonden vil fokusere på indtjening fremfor på vækst, lyder det.

Netcompany satte i 2005 omsætningsrekord med 78 millioner kroner og fik et resultat før skat på 16 millioner kroner.

Selskabet har tidligere oplyst til Computerworld, at det forventer en omsætning på mellem 105 og 110 millioner kroner i indeværende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.