Spilfirmaet Zeitguyz drejer nøglen om

Efter at have arbejdet på et ambitiøst konsol-spil i halvandet år, drejer det københavnske spilfirma Zeitguys nøglen om og fyrer samtlige 25 ansatte. Årsagen er manglende investorer i Danmark.

Pengene er sluppet op hos Zeitguyz Game Developers, der i halvandet år har arbejdet på at udvikle spillet Urban Mysteries.

Årsagen er manglen på danske investorer, forklarer Morten Iversen, der er direktør i spilfirmaet.

- Vi har nok set forkert fra ledelsens side, for vi troede, at investerings-viljen ville være der, men den har været stort set ikke eksisterende, forklarer Morten Iversen.

De 25 spiludviklere, der er tilknyttet ZeitGuyz Game Developers, har haft base i Væksthuset på IT-Universitetet i København.

Direktør Morten Iversen var tidligere ansat i IO Interactive, hvor han var med til at skabe spil som Hitman og Freedom Fighters.

Alt tegnede lyst

Det kuldsejlede spilprojekt tegnede ellers lyst.

Zeitguyz havde tidligere på året en demo til Urban Mysteries med på verdens største spilmesse, E3 i Los Angeles, hvor demoen blev mødt med meget positive reaktioner fra de internationale spilforlag.

– Jeg er 100 procent sikker på, at spillet nok skal blive udgivet. Spørgsmålet er bare, hvor længe vi har råd til at vente, før vi indgår en aftale, lød det dengang fra direktør Morten Iversen.

Men selv om interessen for spillet har været stor – ikke mindst fordi der står IO Interactive på stifternes c.v. – var det i sidste ende ikke nok til at gøre spillet til en realitet.

- Så det er drønærgerligt, men vi må erkende, at vi ikke har været dygtige nok til at undersøge investor-mulighederne i England og USA. Og nu er tiden løbet fra os, for der er ikke flere penge i kassen, forklarer Morten Iversen.

Store budgetter

Zeitguyz manglede omkring syv millioner investor-kroner for at kunne få en aftale på plads med et internationalt spilforlag.

Spillet Urban Mysteries ville i alt koste 80 millioner kroner at producere, og det var ment som et PC- og konsolspil lidt i stil med Half-Life 2.

Budgetterne til den slags spil er i de senere år vokset markant, og selv om Zeitguyz har fået omkring 370.000 kroner af EU til udviklingen, og stifterne samtidig havde royalties fra deres tid i IO Interactive, var det altså i sidste ende ikke nok.

Morten Iversen mener, at en af årsagerne til den manglende investerings-vilje kan være, at der efterhånden har været en del fejlslagne danske spilprojekter.

- De danske investorer er meget lidt risikovillige. Det er underligt, at der ikke er flere, der har fået øje på IO Interactive og kan se, at der er penge i spil. De kigger kun på fiaskoerne, siger Morten Iversen.

Vil ud med æren i behold

Zeitguys Game Developers sendte tidligere på ugen en meddelelse ud på spilsitet spiludvikling.dk for at forklare den svære beslutning:

- Med et højt ambitionsniveau bliver man også sårbar og skrøbelig i fundamentet. En kombination af flere faktorer har gjort at ledelsen har truffet den for alle alvorlige beslutning om at stoppe projektet med øjeblikkelig virkning, da det blev klart at vi ikke kunne opnå de mål vi havde sat os, skrev Zeitguyz i meddelelsen.

Dermed er det københavnske spilprojekt altså game over, men Morten Iversen mener, at ledelsen har formået at stoppe projektet i tide.

- I halvandet år har vi arbejdet for stort set ingen penge, for de er gået til hardware. Derfor ville der meget snart begynde at sive nogle nøgle-medarbejdere fra virksomheden. Vi kunne godt have forsat et par måneder endnu, men så ville vi bare forbløde langsomt. Nu kommer vi i det mindste ud med æren i behold, siger Morten Iversen.

Zeitguyz' hjemmeside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.