Spilfirmaet Zeitguyz drejer nøglen om

Efter at have arbejdet på et ambitiøst konsol-spil i halvandet år, drejer det københavnske spilfirma Zeitguys nøglen om og fyrer samtlige 25 ansatte. Årsagen er manglende investorer i Danmark.

Pengene er sluppet op hos Zeitguyz Game Developers, der i halvandet år har arbejdet på at udvikle spillet Urban Mysteries.

Årsagen er manglen på danske investorer, forklarer Morten Iversen, der er direktør i spilfirmaet.

- Vi har nok set forkert fra ledelsens side, for vi troede, at investerings-viljen ville være der, men den har været stort set ikke eksisterende, forklarer Morten Iversen.

De 25 spiludviklere, der er tilknyttet ZeitGuyz Game Developers, har haft base i Væksthuset på IT-Universitetet i København.

Direktør Morten Iversen var tidligere ansat i IO Interactive, hvor han var med til at skabe spil som Hitman og Freedom Fighters.

Alt tegnede lyst
Det kuldsejlede spilprojekt tegnede ellers lyst.

Zeitguyz havde tidligere på året en demo til Urban Mysteries med på verdens største spilmesse, E3 i Los Angeles, hvor demoen blev mødt med meget positive reaktioner fra de internationale spilforlag.

– Jeg er 100 procent sikker på, at spillet nok skal blive udgivet. Spørgsmålet er bare, hvor længe vi har råd til at vente, før vi indgår en aftale, lød det dengang fra direktør Morten Iversen.

Men selv om interessen for spillet har været stor – ikke mindst fordi der står IO Interactive på stifternes c.v. – var det i sidste ende ikke nok til at gøre spillet til en realitet.

- Så det er drønærgerligt, men vi må erkende, at vi ikke har været dygtige nok til at undersøge investor-mulighederne i England og USA. Og nu er tiden løbet fra os, for der er ikke flere penge i kassen, forklarer Morten Iversen.

Store budgetter
Zeitguyz manglede omkring syv millioner investor-kroner for at kunne få en aftale på plads med et internationalt spilforlag.

Spillet Urban Mysteries ville i alt koste 80 millioner kroner at producere, og det var ment som et PC- og konsolspil lidt i stil med Half-Life 2.

Budgetterne til den slags spil er i de senere år vokset markant, og selv om Zeitguyz har fået omkring 370.000 kroner af EU til udviklingen, og stifterne samtidig havde royalties fra deres tid i IO Interactive, var det altså i sidste ende ikke nok.

Morten Iversen mener, at en af årsagerne til den manglende investerings-vilje kan være, at der efterhånden har været en del fejlslagne danske spilprojekter.

- De danske investorer er meget lidt risikovillige. Det er underligt, at der ikke er flere, der har fået øje på IO Interactive og kan se, at der er penge i spil. De kigger kun på fiaskoerne, siger Morten Iversen.

Vil ud med æren i behold
Zeitguys Game Developers sendte tidligere på ugen en meddelelse ud på spilsitet spiludvikling.dk for at forklare den svære beslutning:

- Med et højt ambitionsniveau bliver man også sårbar og skrøbelig i fundamentet. En kombination af flere faktorer har gjort at ledelsen har truffet den for alle alvorlige beslutning om at stoppe projektet med øjeblikkelig virkning, da det blev klart at vi ikke kunne opnå de mål vi havde sat os, skrev Zeitguyz i meddelelsen.

Dermed er det københavnske spilprojekt altså game over, men Morten Iversen mener, at ledelsen har formået at stoppe projektet i tide.

- I halvandet år har vi arbejdet for stort set ingen penge, for de er gået til hardware. Derfor ville der meget snart begynde at sive nogle nøgle-medarbejdere fra virksomheden. Vi kunne godt have forsat et par måneder endnu, men så ville vi bare forbløde langsomt. Nu kommer vi i det mindste ud med æren i behold, siger Morten Iversen.

Zeitguyz' hjemmeside
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Columbus vil skille sig af med sit store Dynamics-selskab med 170 medarbejdere: Er i gang med at lede efter købere
Columbus er i gang med at afsøge markedet for købere til software-selskabet To-Increase med 170 medarbejdere og en omsætning på 150 millioner kroner. Frasalget skal se på grund af ny strategisk retning for Columbus. Læs mere om den nye strategi her.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.