Digginet presses af nye sagsanlæg

Fire fagforbund har nu lagt sag an mod bredbåndsudbyderen DiggiNet på grund af manglende lønudbetalinger. Direktøren oplyser, at lønnen er på vej. Samtidig truer konkursbegæringer den nye ejer.

Sagerne mod bredbåndsudbyderen DiggiNet hober sig op i disse uger.

Sammenslutningen af Frie Funktionærer, Prosa, Dansk Metal og Business Danmark har nu alle hevet DiggiNet i retten for at få udbetalt den løn, som deres medlemmer mangler for juni måned.

Hos Dansk Metal og Business Danmark drejer det sig om tre medlemmer og et par lærlinge.

Hos Prosa er der tale om et enkelt medlem, og det samme gælder for Sammenslutningen af Frie Funktionærer.

Det var Sammenslutningen af Frie Funktionærer, der begærede DiggiNet konkurs for et par uger siden.

Nu føjer en række fagforbund sig altså til listen over sagsøgere mod Digginet, der leverer bredbånd til boligforeninger, antenneforeninger og ejerforeninger.

Har kurs mod konkurs

19. september skal DiggiNet møde i Skifteretten, oplyser Tanja Kruse, der er der er advokatfuldmægtig hos Sammenslutningen af Frie Funktionærer.

- Hvis der ikke er udbetal løn inden da, er det min stærke formodning, at selskabet bliver erklæret konkurs, siger hun.

Jimi Danielsen, der er administrerende direktør i DiggiNet, afviser dog, at virksomheden er på vej mod en konkurs, og han oplyser til Computerworld, at lønnen vil blive udbetalt senest 14. september.

- Vi har vedkendt, at vi har et ansvar over for fagforbundene, og vi sikrer, at medarbejderne får den her løn med tilbagevirkende kraft og kompensation, siger Jimi Danielsen.

- Hvorfor betaler I ikke med det samme, hvis I har truffet beslutningen?

- Fordi vi gerne vil vente til 14. september, hvor vi har likvide beholdninger på vores kontoer, siger Jimi Danielsen.

14. september er dagen, hvor en amerikansk fond officielt skal overtage DiggiNet.

Fonden er repræsenteret ved udlandsdanskeren Jan Pathuel, der bor i Washington i USA.

Ejer også begæret konkurs

Allerede i begyndelsen af august meddelte DiggiNet, at Jan Pathuel var ny ejer, men i Det Centrale Virksomhed-sregister har Digginet endnu ikke skiftet ejerskab, og Jimi Danielsen, administrerende direktør, nævnes heller ikke i registret.

Samtidig med at Jan Pathuel skulle skyde en masse penge i Digginet, er han blevet begæret personlig konkurs af investeringsbanken Finansbanken, der ejes af Sparekassen Lolland.

Banken har også begæret holdingsselskabet Nilex Holding konkurs. Her sidder Jan Pathuel som administrerende direktør.

Alligevel afviser Jimi Danielsen fra Digginet, at Jan Pathuel ikke har de penge, der kan redde virksomheden fra en konkurs.

- Hvis du spørger mig om Jan Pathuels validitet, så kan jeg garantere 110 procent, at han har de penge. Jeg indestår 100 procent for, at Jan Pathuel har den kapital, der skal til, for at DiggiNet kan drives videre, siger Jimi Danielsen.

Hos fagforbundet Business Danmark, der repræsenterer tre af de medlemmer, der ikke har fået løn, har man dog ikke de store forhåbninger til, at lønnen bliver udbetalt.

- Digginet har jo længe sagt, at man har tænkt sig at betale, men det ser ikke ud til, at der er hold i det, eftersom selskabet allerede har trukket den så langt, siger advokat Gert Willerslev Jacobsen.

Jan Pathuel skulle torsdag i sidste uge møde i skifteretten i forbindelse med konkursbegæringerne på ham og Nilex Holding, men hans advokat fik sagen udskudt til onsdag i denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere