DiggiNet udbetaler løn og undgår konkurs

Bredbåndsudbyderen DiggiNet griber nu til lommen og udbetaler løn til både nuværende og tidligere ansatte. Dermed undgår selskabet en konkurs. Kunderne har fortsat ikke mulighed for at komme i kontakt med DiggiNet.

En række nuværende og tidligere ansatte hos bredbåndsfirmaet DiggiNet får nu endelig udbetalt den løn, som de hidtil har manglet.

- Jeg har lige fået bekræftet fra vores medlem, at beløbet er gået ind på hendes konto, så nu er lønmodtagerkravene afregnet, siger Kåre Mønsted, der er juridisk chef i Sammenslutningen af Frie Funktionærer.

Fagforbundet havde begæret DiggiNet konkurs på grund af manglende lønudbetaling til et medlem.

Også Prosa, Dansk Metal og Business Danmark var mødt op i Skifteretten, fordi deres medlemmer manglede at få løn for juni måned.

Men nu skulle lønnen altså være på vej, for i Skifteretten dokumenterede DiggiNet, at selskabet har fået en kredit på 8 millioner kroner fra Danske Bank, og at kreditten inden månedens udgang bliver forøget til 30 millioner.

Betaler for at undgå konkurs

- Samtlige personer i medarbejderstaben har fået løn. Det eksakte beløb vil jeg ikke oplyse, men jeg kan sige så meget, at alle der har haft løn til gode i det her selskab – inklusiv det eksisterende personale – har fået deres løn i dag, siger Jimi Danielsen, der er administrerende direktør i DiggiNet.

Lønudbetalingen sker i sidste øjeblik, for efter en række møder i Skifteretten var en konkurserklæring nu faretruende tæt på.

Digginet røg ud i alvorlige økonomiske problemer i begyndelsen af august, hvilket dengang fik selskabets telefonileverandør til at lukke for al telefoni hos Digginets telefonkunder, ligesom selskabets kundeservice lukkede.

Midt i den økonomiske krise trådte investoren Jan Pathuel og Jimi Danielsen til. Dengang erklærede de begge overfor Computerworld, at alt ville være på skinner i løbet af et par dage.

Siden er datoen blevet flyttet til først den 4. september, så 14. september, så 25. september, og nu lyder beskeden atter, at der vil gå et par dage, inden DiggiNet er tilbage.

- Nu har vi betalt lønnen og fået kapital ind i selskabet. Det betyder, at vi nu træder aktivt ind i det her selskab, hvilket har taget os noget tid. Vi korresponderer nu direkte med kunderne og lader vores medarbejdere få fred og ro, så de kan komme tilbage på arbejdet og lande oven på denne meget stressende oplevelse, siger Jimi Danielsen.

Fortsat ikke muligt at ringe til DiggiNet

Det er dog fortsat ikke muligt for kunderne at komme i kontakt med DiggiNet, der leverer bredbånd til boligforeninger, antenneforeninger og ejerforeninger.

Hvornår kan kunderne igen komme i kontakt med DiggiNet?
- De får en henvendelse fra os nu, og vi kører ikke kommunikationen i medierne. Vi snakker direkte med kunderne, siger Jimi Danielsen.

Så kunderne kan forsat ikke ringe til jer?
- Ikke i dag, men det vil man inden for meget kort tid kunne. Vi vil lige tage fat på kunderne, inden vi igen åbner for sluserne, forklarer han.

DiggiNet mangler fortsat at betale feriepenge til en række tidligere ansatte, og det har de nu fået en frist indtil på mandag til at få klaret. Først da vil Sammenslutningen af Frie Funktionærer frafalde konkursbegæringen.

Der er dog også andre kreditorer end lige lønmodtagerne, og dem er der endnu ikke afregnet med, erfarer Computerworld.

- Det er korrekt, men de får også deres betaling nu, siger Jimi Danielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere