Dødt spilprojekt hentes op af graven

Et dansk konsortium af investorer redder med en god pose penge spilfirmaet Zeitguyz, der for blot halvanden måned siden måtte dreje nøglen om.

For blot halvanden måned siden måtte københavnske Zeitguyz lægges i graven af stifterne, fordi pengepungen var tom.

Nu er firmaet pludselig tilbage på spilscenen med et ekstra liv i form af en kapitalindsprøjtning fra et dansk konsortium af investorer.

- På baggrund af vores udmelding for halvanden måned siden, var der mange, der sagde: ”Det kan jo ikke passe.” Og så dukkede der altså nogle kontakter og muligheder op, som vi ikke tidligere havde været opmærksomme på, fortæller Morten Iversen.

Han er nu atter er tilbage som direktør i Zeitguyz.

Han oplyser, at investorerne ikke ønsker at træde frem på nuværende tidspunkt, ligesom han eller ikke kan oplyse, hvor mange penge Zeitguyz har fået tilført.

- Men vi er sikret fortsat udvikling og drift frem til på den anden side af sommeren næste år, siger Morten Iversen.

Minimum syv millioner i støtte

Da pengene slap op hos Zeitguyz Game Developers i august, lød forklaringen, at man manglede omkring syv millioner kroner for at kunne fortsætte med at udvikle spille Urban Mysteries.

Spillet vil i alt koste 80 millioner kroner at producere, og det er ment som et PC- og konsolspil i stil med Half-Life 2.

Men nu er Zeitguyz altså pludselig hentet op af graven, og spilfirmaet skal nu i gang med at ansætte en række medarbejdere.

Og der er råd til flere end de 25, man måtte sige farvel til for halvanden måned siden.

- Vi er nødt til at geare op og få flere ind i firmaet, for vi har nogle store ambitioner om det her projekt, forklarer Morten Iversen.

Han oplyser, at Zeitguyz også arbejder på at få en filmkontrakt i hus med udgangspunkt i Urban Mysteries.

Direktør Morten Iversen var tidligere ansat i IO Interactive, hvor han var med til at skabe spil som Hitman og Freedom Fighters.

Nu drejer det sig om Urban Mysteries, som Zeitguyz selv mener har gode chancer for at slå igennem på det internationale spilmarked.

- Vi har hele tiden haft potentialet, men vi må så også lidt selvkritisk sige, at vi nok ikke har været dygtige nok til at afsøge vores muligheder helt ud i alle afkroge, siger Morten Iversen.

Svært at finde medarbejdere

I den kommende tid bliver den helt store udfordring at finde de medarbejderkompetencer, der skal til, for at Zeitguyz kan løfte spildrømmende ud i den virkelige verden.

– Vi har følerne ude, for vi skal have fat i flere folk. Men det skal der ikke være nogen hemmelighed, at en af de største udfordringer – ud over at skaffe investorer – er at finde de rigtige kompetencer til huset. Det er svært, indtil før man når en kritisk masse, hvor man kan hente folk ind fra udlandet, siger Morten Iversen.

Nystartede spilfirmaer må ofte benytte sig af ulønnede medarbejdere, indtil spilprojekt får tilført egentlige penge fra investorer.

Med den nye kapitalindsprøjtning har Zeitguyz mulighed for at betale det, der skal til for at tiltrække arbejdskraft.

- Det har været vores akilleshæl, for man er nødt til at benytte sig af store kapaciteter, der i perioder arbejder gratis som en slags vennetjeneste. Den motivation kan man kun holde kørende i et vist stykke tid, og så skal der nogen penge på bordet – ellers forsvinder folk, forklarer Morten Iversen.

Spillet Urban Mysteries skal efter planen være færdigt medio 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere