Skal net-udbyderne bekæmpe Allofmp3?

Computerworld har spurgt tre af Folketingets it-ordførere, om det er rimeligt, at man bruger internetudbyderne til at bekæmpe en internettjeneste som AllofMP3?

De danske internetudbydere får hverken medvind eller modvind fra det politiske landskab i sagen om Allofmp3 og påbud om spærring af internetsider.

Computerworld har bedt tre it-ordførere om at forholde sig til den aktuelle diskussion om Allofmp3.com.

- Jørn Dohrmann, Dansk Folkeparti. Er det rimeligt, at en internetudbyder skal spærre adgangen til en side som Allofmp3.com?

- Nej. Man må i musikbranchen erkende, at internettet er både godt og skidt.

Det er komponisten og pladeselskabet, der skal sikre sig, at der ikke kan downloades filer uden at der er betalt for det, og det må være musikbranchens opgave at sagsøge dem, der står bag internetsiden.

- Det kan ikke være meningen, at man går til internetudbyderne, for de har slet ikke noget med den sag at gøre.

Konservativ tvivl
- Per Ørum Jørgensen, Konservative. Er det rimeligt, at en internetudbyder skal spærre adgangen til en side som Allofmp3.com?

- Ja, det er det, men situationen er ikke sort-hvid. Et eller andet sted handler det om at finde en vis balance omkring det.

Internettet er sådan lidt wild west, og derfor ser man jo også mange løsninger, hvor man famler sig frem i øjeblikket for at imødekomme de interesser, man gerne vil beskytte. I denne situation har jeg det egentligt fint med, at man får sat en stopper for russerne.

Men jeg synes, at det er svært at sige, om fremgangsmåden er rigtig eller forkert, men jeg tror bare, at man må erkende, at internettet er så uoverskueligt, at vi nok i fremtiden i højere grad vil se, at vi griber til den her slags metoder.

Men det stiller da nogle principielle spørgsmål, hvor vi måske ikke har alle svarene endnu.

Hvem har svaret?
- Magnus Heunicke, Socialdemokraterne. Er det rimeligt, at en internetudbyder skal spærre adgangen til en side som Allofmp3.com?

- Vi står i et dilemma. Selvfølgelig skal man gøre alt for at dæmme op for den kriminalitet, der foregår på nettet, men jeg kan også sagtens forstå, at teleudbyderne ikke mener, at det er deres ansvar, for hvor er grænsen så?

- Man kan i hvert fald sige, at fremadrettet vil den her model ikke kunne holde, så derfor påhviler det blandt andet os politikere at finde et svar på, hvad man ellers kan gøre, siger Magnus Heunicke, der dog endnu ikke selv har noget svar på spørgsmålet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.