Skal net-udbyderne bekæmpe Allofmp3?

Computerworld har spurgt tre af Folketingets it-ordførere, om det er rimeligt, at man bruger internetudbyderne til at bekæmpe en internettjeneste som AllofMP3?

De danske internetudbydere får hverken medvind eller modvind fra det politiske landskab i sagen om Allofmp3 og påbud om spærring af internetsider.

Computerworld har bedt tre it-ordførere om at forholde sig til den aktuelle diskussion om Allofmp3.com.

- Jørn Dohrmann, Dansk Folkeparti. Er det rimeligt, at en internetudbyder skal spærre adgangen til en side som Allofmp3.com?

- Nej. Man må i musikbranchen erkende, at internettet er både godt og skidt.

Det er komponisten og pladeselskabet, der skal sikre sig, at der ikke kan downloades filer uden at der er betalt for det, og det må være musikbranchens opgave at sagsøge dem, der står bag internetsiden.

- Det kan ikke være meningen, at man går til internetudbyderne, for de har slet ikke noget med den sag at gøre.

Konservativ tvivl

- Per Ørum Jørgensen, Konservative. Er det rimeligt, at en internetudbyder skal spærre adgangen til en side som Allofmp3.com?

- Ja, det er det, men situationen er ikke sort-hvid. Et eller andet sted handler det om at finde en vis balance omkring det.

Internettet er sådan lidt wild west, og derfor ser man jo også mange løsninger, hvor man famler sig frem i øjeblikket for at imødekomme de interesser, man gerne vil beskytte. I denne situation har jeg det egentligt fint med, at man får sat en stopper for russerne.

Men jeg synes, at det er svært at sige, om fremgangsmåden er rigtig eller forkert, men jeg tror bare, at man må erkende, at internettet er så uoverskueligt, at vi nok i fremtiden i højere grad vil se, at vi griber til den her slags metoder.

Men det stiller da nogle principielle spørgsmål, hvor vi måske ikke har alle svarene endnu.

Hvem har svaret?

- Magnus Heunicke, Socialdemokraterne. Er det rimeligt, at en internetudbyder skal spærre adgangen til en side som Allofmp3.com?

- Vi står i et dilemma. Selvfølgelig skal man gøre alt for at dæmme op for den kriminalitet, der foregår på nettet, men jeg kan også sagtens forstå, at teleudbyderne ikke mener, at det er deres ansvar, for hvor er grænsen så?

- Man kan i hvert fald sige, at fremadrettet vil den her model ikke kunne holde, så derfor påhviler det blandt andet os politikere at finde et svar på, hvad man ellers kan gøre, siger Magnus Heunicke, der dog endnu ikke selv har noget svar på spørgsmålet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere