Tysk IP-kæmpe vil ind på det danske marked

Den tyske IP-telefonivirksomhed Swyx satser på at sælge sine softwareløsninger på det nordiske marked. Danmark skal bruges som brohoved under ekspansionen.

En af de helt store IP-telefonivirksomheder, tyske Swyx, vil ind på det nordiske marked, og det er Danmark, der er udgangspunktet for ekspansionen.

Til det formål er danskeren Jørgen Lerdrup blevet ansat som nordisk salgschef.

- Jeg kom til i juli, og det første halve år skal bruges på at bygge kanalen op i Norden. Jeg skal ud og have fat i nogle partnere, så vi for alvor er klar til næste år, siger han.

Eneste mand i Danmark

Indtil videre er han selv den eneste ansatte i Danmark, men han oplyser, at der skal ansættes folk efter nytår.

Det vil dog ikke være tale om et specielt stort antal.

- Vi satser på en ren kanalstrategi, og det være sig i gennem servicevirksomheder eller forhandlere. Så vi uddanner selvfølgelig dem til at kunne klare sig selv, for kanalstrategien går netop ud på, at man får andre til at arbejde for sig, forklarer Jørgen Lerdrup.

Actebis er i dag den største samarbejdspartner herhjemme, og Jørgen Lerdrup fortæller, at Swyx allerede er godt i gang med at sælge produkter i Norden, men at man stadig mangler at sikre distributionen i Sverige og Finland.

Satser på software

Swyx har i dag omkring 150.000 brugere og er repræsenteret på markederne i England, Holland, Belgien, Østrig, Italien – og nu også Danmark.

Den tyske virksomhed er dermed en af verdens største producenter af softwarebaserede omstillingsanlæg med 550 forhandlere fordelt ud over hele verden.

- Vores system er baseret på ren software. Det er intelligent og taler sammen med databaserne i virksomhederne, så hvis du for eksempel ringer til mig, får jeg CRM-systemet op på skærmen, så jeg kan se, hvad vi tidligere har talt om, forklarer Jørgen Lerdrup.

Produktet installeres på en server eller på en computer, og det kan også hostes eksternt.

Vil gøre op med rygte

Swyx Solutions har på tre måneder solgt 10 løsninger i Danmark, og det anser Jørgen Lerdrup for at være tilfredsstillende.

Han peger på, at en af de store udfordringer for Swyx i Danmark bliver at gøre op med det rygte, som IP-telefonien har fået her i landet.

- Rygtet herhjemme er, at kvaliteten ved IP-telefoni ikke er god nok, og det er noget vrøvl. Så det er vi selvfølgelig kede af, og det skal vi have lavet om på, siger Jørgen Lerdrup.

Han mener selv, at Swyx skal bide skeer med sværvægtere som Cisco og Alcatel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere