Spilbranchen: Kulturministeren er da på glatis

Spiludviklernes brancheorganisation, Producentforeningen, afviser kulturministerens forklaring på, hvorfor der er blevet skåret to millioner kroner i støtteordningen til nordiske computerspil.

Først var der tolv millioner – nu er der kun 10.

Den situation har Producentforeningen, der er branche- og arbejdsgiver-organisation for de danske computerspil-producenter, fortsat svært ved at forstå, selv om kulturminister Brian Mikkelsen (K) torsdag forsøgte at kaste lys over sagen.

Spørgsmålet er kort og godt, hvorfor den pose penge, som Nordisk Ministerråd skulle støtte den nordiske spilbranche med i 2007, pludselig er blevet en del mindre.

Afkrævet svar fra flere sider

Producentforeningen har skriftligt bedt kulturministeren om en forklaring, og samtidig har Enhedslistens it-ordfører, Per Clausen, også krævet et svar i et §20-spørgsmål.

I dag svarede ministeren så skriftligt Per Clausen, at man på ministerrådsmødet den 1. november besluttede at opprioritere et mobilitetsprogram for kunstnere – og det er altså sket på bekostning af spilstøtten.

- Det er jo ikke en forklaring. Hele tilrettelæggelsen af det nordiske computerspilprogram tager udgangspunkt i, at det skulle starte med seks millioner i 2006 og så stige til 12 millioner i 2007. Det ligger der en seriøs forretningsplan til grund for, som man nu går ind og rykker ved, siger Klaus Hansen, der er sekretariatschef i Producentforeningen.

Han har dog endnu ikke selv fået et svar på det brev, han skrev til ministeren.

Minister afviser løftebrud

I Brian Mikkelsens §20-svar til Per Clausen fremgår det også, at ministeren fortsat mener, at man står ved de løfter, man har givet spilindustrien om støtte.

- Der var i denne forbindelse også enighed om, at den kraftige opprioritering af Computerspilprogrammet kunne fastsættes til en stigning på 4 mio. kr. fra 2006 til 2007, skriver Brian Mikkelsen.

Den forklaring afvises dog af Producentforeningen.

- Jeg synes, at man siger, at det der computerspil alligevel ikke er noget, der skal prioriteres så højt. Det er trist - ikke mindst når vi snakker innovation og globalisering, lyder det fra Klaus Hansen.

Det nordiske spilprogram skal støtte spilprojekter, der har en nordisk relevans.

Senest fik blandt andet et dansk spil om H.C. Andersen støtte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere