Inter-Data hårdt ramt af leverandørsvigt

Overskuddet for it-distributøren Inter-Data styrtdykkede sidste år. Det skyldes dels en leverandørkonkurs, dels at en anden leverandør svigtede sine garantiforpligtelser, lyder det fra selskabet.

Nogle ville have kaldt et resultat, der falder fra seks millioner kroner til mindre end en million for "klart utilfredsstillende," men Inter-Datas nyudnævnte salgsdirektør, Jan Larsen, foretrækker bestyrelsens mere diplomatiske formulering om, at "det realiserede resultat svarer ikke til forventningerne."

Tilbagegangen for Inter-Data, der tog sin begyndelse i regnskabsåret 2003/04, har været støt, men ikke på noget tidspunkt så dramatisk som i det aktuelle regnskab.

- At vi er gået så kraftigt tilbage i indtjening hænger primært sammen med to ting. Dels har vi tabt penge på en leverandør, som gik konkurs, dels har det kostet dyrt, at en anden leverandør i Fjernøsten svigtede sine garantiforpligtelser overfor os. Når den slags sker, så er der kun én til at betale festen, siger Jan Larsen, der kommer fra en stilling som selvstændig konsulent og før det tre år som landechef for Scribona.

Skal være skarpere

Inter-Data skal ifølge Jan Larsen være "skarpere i forhold til det marked, selskabet befinder sig i."

- Og den proces er jeg blevet ansat til at sætte mere fart i, siger han.

Inter-Data er ikke en helt traditionel it-distributør.

I modsætning til de store broadlinere har Inter-Data sin egen produktion af pc'er og servere og planer om at indlemme flere egne produkter i porteføljen fremover.

- Vi bruger meget krudt på at kigge på den konvergens, som er så meget oppe i tiden. Det ligger lige for at starte en produktion af produkter, der omfatter både billede og lyd, ligesom vi også er på trapperne med Vista-certificerede produkter, siger Jan Larsen.

Nu også B2B

Derudover har den jyske distributør etableret en egentlig erhvervsafdeling, som skal bringe Inter-Data ind på markedet for Business-to-Business (B2B), hvor selskabet hidtil har fokuseret på salg til retail-markedet.

Summa summarum er der blevet investeret i fremtiden, og Inter-Data har ifølge Jan Larsen allerede passeret sidste års resultat i det knap halve år, der er gået siden regnskabsårets afslutning 30. juni.

- Pilene peger klart i den rigtige retning, og jeg forventer et markant bedre resultat i indeværende regnskabsår end i det forgangne, lyder det fra Inter-Datas salgsdirektør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere