Top 100:Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: 34 leverandører leverer vækst på 30 procent

Alcatel-Lucent ser dagens lys

De to teleudstyrs-kæmper Alcatel og Lucent fusionerer i dag til kæmpen Alcatel-Lucent, der får 79.000 medarbejdere i 130 lande.

Otte måneder efter håndslaget blev givet, fusionerer de to teleudstyrs-producenter Alcatel og Lucent til en ny kommunikations-kæmpe, der fra i dag vil lyde navnet Alcatel-Lucent.

Selskabet vil få en årlig omsætning på den rigtige side af 135 milliarder kroner.

I de otte måneder, der er gået siden fusions-aftalen faldt på plads i begyndelsen af april, har selskaberne været optaget af en lang række følgevirkninger af aftalen.

De inkluderer sikkerheds-bekymringer, sagsanlæg fra investorer og en aktionær-afstemning, der nær fik aftalen til at falde på gulvet.

Sælger satellit-forretning

For at blive sikkerheds-bekymringerne kvit har franske Alcatel besluttet at sælge sin satellit-afdeling, så amerikanske Lucent ikke får indflydelse på Frankrigs politik på området.

Nu skulle alt imidlertid være på plads, og Alcatel-Lucent åbner fredag for handel med den nye aktie på børserne i Paris og New York.

Både franske Alcatel og amerikanske Lucent var før fusionen blandt verdens største leverandører af både trådet og trådløs infrastruktur.

Det nye selskab - der får hovedkvarter i Paris - bliver selvsagt endnu stærkere og får 79.000 medarbejdere i 130 lande. 23.000 af de ansatte kommer til at arbejde med forskning og udvikling.

I spidsen for Alcatel-Lucent har bestyrelsen placeret Patricia Russo, tidligere topchef for Lucent, mens den tidligere Alcatel-topchef, Serge Tchuruk, har fået en fremtrædende plads i bestyrelsen.

Alcatel-Lucent venter at kunne høste betydelige stordriftsfordele af fusionen. Selskabet forventer blandt andet at beskære medarbejderstaben med 9.000 stillinger i løbet af de kommende tre år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital