Alcatel-Lucent ser dagens lys

De to teleudstyrs-kæmper Alcatel og Lucent fusionerer i dag til kæmpen Alcatel-Lucent, der får 79.000 medarbejdere i 130 lande.

Otte måneder efter håndslaget blev givet, fusionerer de to teleudstyrs-producenter Alcatel og Lucent til en ny kommunikations-kæmpe, der fra i dag vil lyde navnet Alcatel-Lucent.

Selskabet vil få en årlig omsætning på den rigtige side af 135 milliarder kroner.

I de otte måneder, der er gået siden fusions-aftalen faldt på plads i begyndelsen af april, har selskaberne været optaget af en lang række følgevirkninger af aftalen.

De inkluderer sikkerheds-bekymringer, sagsanlæg fra investorer og en aktionær-afstemning, der nær fik aftalen til at falde på gulvet.

Sælger satellit-forretning

For at blive sikkerheds-bekymringerne kvit har franske Alcatel besluttet at sælge sin satellit-afdeling, så amerikanske Lucent ikke får indflydelse på Frankrigs politik på området.

Nu skulle alt imidlertid være på plads, og Alcatel-Lucent åbner fredag for handel med den nye aktie på børserne i Paris og New York.

Både franske Alcatel og amerikanske Lucent var før fusionen blandt verdens største leverandører af både trådet og trådløs infrastruktur.

Det nye selskab - der får hovedkvarter i Paris - bliver selvsagt endnu stærkere og får 79.000 medarbejdere i 130 lande. 23.000 af de ansatte kommer til at arbejde med forskning og udvikling.

I spidsen for Alcatel-Lucent har bestyrelsen placeret Patricia Russo, tidligere topchef for Lucent, mens den tidligere Alcatel-topchef, Serge Tchuruk, har fået en fremtrædende plads i bestyrelsen.

Alcatel-Lucent venter at kunne høste betydelige stordriftsfordele af fusionen. Selskabet forventer blandt andet at beskære medarbejderstaben med 9.000 stillinger i løbet af de kommende tre år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere