Mobilen kan blive musikbranchens største fjende

Mobiltelefonen er på vej til at overtage rollen som pladebranchens fjende nummer et, når det gælder udveksling af musik.

Tæt på en tredjedel af unge i alderen 8-13 år benytter mobiltelefonen til at udveksle musiknumre – ofte uden at være klar over, de bryder loven.

Det viser en ny undersøgelse af mobilforbruget hos cirka 1.500 unge i aldersgruppen, skriver bbc.co.uk.

Typisk benyttes telefonernes indbyggede Bluetooth-funktion til udvekslingen – men uden at indehaverne af ophavsretten har givet deres samtykke til udvekslingen.

Bag undersøgelsen står Robin Hart fra virksomheden Intuitive Media, der fremhæver resultaterne som et afgørende problem for pladebranchen.

Han mener dog ikke, at pladebranchen bør rykke ud med sagsanlæg eller lignende mod de unge.

- Børn og unge er ikke klar over, at de foretager sig noget ulovligt. Udvekslingen sker i al uskyldighed og der er ikke behov for at kriminalisere dem, mener han.

Omkring en trediedel af deltagerne i undersøgelsen oplyste, at de udveksler musik via mobiltelefonen. Næsten halvdelen af de deltagere, der oplyste, at de ikke udveksler musik på denne måde, fortalte imidlertid, at de godt kunne tænke sig at gøre det.

- Pladebranchen har hidtil angivet udveksling og deling af musik via internettet som sin fjende nummer et, men denne undersøgelse viser, at mobiltelefonen har potentialet til at overgå dette, siger Robin Hart.

Pladebranchen har i de seneste år fremført, at den taber milliarder til musikpirater på internettet, mens kritikere forklarer de faldende salgstal for cd’er med ændringer i selve forbrugsmønstret.

- Musikfaciliteterne på mobiltelefoner er ekspolderet i de seneste måneder, så denne form for ulovlig udveksling var at forvente, siger Justin Pearse, mobilredaktør på New Media Age, der bestilte undersøgelsen hos Intuitive Media.

Justin Pearse mener også undersøgelsens resultater kan betyde en snarlig udbredelse af mobiltelefonen som omdrejningspunktet for udveksling af musik.

- Med de nye telefoner, der er på vej, er det kun et spørgsmål om uger eller måneder, før deling af musik via mobiltelefonen er et fænomen for massemarkedet, siger han.

Undersøgelsen angiver ikke fordelingen af, hvor store andele af den udvekslede musik, der er ophavsretligt beskyttet eller frit at distribuere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.