FBI aflytter slukkede mobiltelefoner

FBI har taget en omdiskuteret teknik i brug, som giver efterretningstjenesten ører over alt. Teknikken gør det muligt for FBI at aktivere slukkede mobiltelefoners mikrofon.

Den amerikanske efterretningstjeneste FBI er i stand til at aflytte folks mobiltelefoner, selv om de er slukkede, og FBI har gjort det i flere tilfælde for at skaffe beviser mod mafia-medlemmer. Det skriver Cnet.

Teknikken, der kaldes en "roving bug" er ren James Bond, men virkelig nok og har faktisk været diskuteret i årevis i sikkerhedskredse.

Bruges mod mafiaen

Teknikken "roving bug" er blevet godkendt af det amerikanske justitsministerium til brug mod medlemmer af New Yorks mafiafamilie, som er meget opmærksomme på traditionelle overvågningsmetoder.

Ifølge Cnet blev de to mafia-medlemmer John Ardito og hans advokat Peter Pelusos mobiltelefoner fra Nextel brugt af FBI til at lytte med på samtaler, der foregik i umiddelbar nærhed af telefonerne.

FBI vurderer Ardito som en af de mest magtfulde mænd i Genovese-familien, der er en af hovedkræfterne i den amerikanske mafia.

Slukket eller ej

Tilladelsen til at bruge teknikken kom fra den amerikanske dommer Lewis Kaplan, der oplyste, at teknikken virker, uanset om mobiltelefonen er slukket eller ej.

Nogle af Nokias telefoner er ifølge Cnet for eksempel stadig i stand til at "vågne op" og fyre alarmer af, selvom telefonen er slukket.

Hvis man vil være helt sikker på ikke at blive aflyttet, skal telefonens batteri fjernes, hvilket mange topfolk i forretningslivet helt rutinemæssigt gør før vigtige møder.

Financial Times har også tidligere beskrevet, hvordan det kan lade sig gøre at installere et stykke software i en mobiltelefon uden ejerens vidende. der aktiverer mikrofonen, når brugeren ikke telefonerer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere