Siemens skal levere norsk beredskabssystem

Den norske stat har færdigforhandlet kontrakten med Siemens, der skal levere et nyt digitalt radiosystem til beredskabsmyndighederne til en værdi af flere milliarder. Også i Danmark nærmer finalen sig i det igangværende Tetra-udbud.

Det bliver Siemens, der kommer til at levere det kommende radiosystem til det norske brandvæsen, politi og sundhedsvæsen.

Norge har i længere tid forhandlet med Siemens om opbygningen og driften af det digitale radiosystem, der skal tage over efter statens gamle analoge systemer, og nu skulle de sidste detaljer været faldet på plads, oplyser det norske justitsministerium.

Prisen skulle efter sigende være på 3,6 milliarder norske kroner, som dækker over alt lige fra opbygningen af radiosystemet til de 40.000 terminaler, som skal anvendes af myndighederne.

- Dette er en stor dag for alle, som har ventet på nødnettet, udtaler direktøren i Nødnettprosjektet, Tor Helge Lyngstøl.

Tetra bliver standarden

Med kontrakten skal Siemens levere radiosystemet til hele Norge, men der er taget det forbehold, at den landsdækkende udbygning ikke kan finde sted, før man har evalueret de første trin i udbygningen.

Systemet bliver baseret på Tetra, som er den teknologi langt de fleste lande efterhånden har valgt til de digitale radiosystemer.

Der er i dag over en million brugere af Tetra i mere end 88 lande.

Fordelen ved at vælge et fælles radiosystem til myndighederne er, at de forskellige offentlige myndigheder får mulighed for at kommunikere med hinanden, for eksempel i tilfælde af terror eller naturkatastrofer.

Den form for kommunikation har tidligere vist sig ikke at fungere med de gamle systemet, blandt andet i forbindelse med terroren 11. september 2001 i USA.

Finale i Danmark

I Danmark vælger man også snart en leverandør til det kommende digitale radiosystem.

I december trak EADS sig fra konkurrencen, så det nu kun er Tetranet, under navnet Dansk Beredskabskommunikation, og et konsortium bestående af danske Damm Celluar Systems (Tetrastar), SAAB Communications, Mærsk Data Defence og ELTEL Network Telecom, der er med i opløbet.

Det Motorola-ejede Tetranet er den mest oplagte vinder, fordi Motorola allerede ejer de frekvenser til Tetra, der anvendes til beredskabskommunikation.

Motorola er, sammen med EADS, der nu har trukket sig, verdens største leverandør af Tetra-systemer.

Økonomistyrelsen regner med at den endelige kontrakt kommer på plads i løbet af det første kvartal i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere