Altid online: Gavner det dig eller dør du af stress?

ICT Trade Show 2007: Teknologisk er der ikke noget til hinder for at være 100 procent online hele tiden og overalt, men spørgsmålet er, om det er det værd. Problematikken bliver debatteret på it-messen ICT.

Øksnehallen, København: Frihed under ansvar motiverer de fleste, men spørgsmålet er, hvornår mobiliteten tager overhånd og gør medarbejderens liv til et helvede af stress snarere end bare en fleksibel arbejdsdag.

Spørgsmålet blev vendt og drejet på en af dagens debatter på it-messen ICT af en stribe aktører fra branchen.

Tilstedet var Anders Herløv, markedsdirektør for HP’s pc-forretning, Peter Jerry Sørensen, administrerende direktør, Danske Telecom, Bo Wikerstål, direktør hos Fujitsu Siemens Computers og direktør og analytiker John Strand, Strand Consult.

- Kravene til øget produktivitet har altid været der, men i dag giver teknologien os mulighed for at fjerne mange af de snærende bånd, der tidligere begrænsede os, sagde Anders Herløv, HP.

Han har selv indrettet et kontor i sin campingvogn, så han og konen kan komme af sted på en forlænget weekend, uden at det forhindrer Anders Herløv i at få det sidste arbejde fra hånden, når det passer ham.

CNN i spejlet

Peter Jerry Sørensen tegnede og fortalte om en 2012-virkelighed, hvor nyhedsstationen CNN automatisk dukker op på spejlet i badeværelset, toilettet analyserer hans kropsvæsker, og systemet beder ham tage til lægen snarest.

Han ser udfordringen i at opretholde forbindelsen til ”always on”-tilværelsen, når bredbåndsforbindelsen termineres, når han forlader hjemmet og siger farvel til fiberforbindelsen.

- Allerede for to år siden kom Motorola med produktet Media Flow, der er i stand til at detektere din tilstedeværelse i nærheden af en skærm og så tænder den, sagde John Strand, der over en bred kam afviste, at der var noget nyt i meget af de andre debattørers teknologisnak.

Wimax og push e-mail

Han fortalte eksempelvis, at han selv fik push e-mail for over et år siden og Wimax for to år og fire måneder siden.

For halvandet år siden kunne han både komme på internettet og telefonere via Skype fra 11 kilometers højde over havets overflade.

Summa summarum. Masser af de teknologiske muligheder, som vi hører om, drømmer om og får at vide er ”godt på vej,” de er her allerede.

Wimax lige om hjørnet

Ifølge John Strand er er tele- og andre leverandører generelt elendige til at markedsføre og fortælle om de muligheder, der eksisterer.

Always on for eksempel via Wimax lurer lige om hjørnet, men kræver en større gennemsigtighed i markedet, før forbrugerne for alvor bider på krogen.

Der er stadig stor risiko for at ende med kæmperegninger, fordi man ikke får læst det med småt i bunden af kontrakten.

Men ingen tvivl om, at fremtiden er trådløs og always on, var debattørerne enige om. Spørgsmålet er bare, om resultatet bliver øget produktivitet eller stress-dødsfald i stort omfang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere