Krak undskylder opkrævning til vred privatperson

Krak undskylder i sagen om dybe links mod privatpersonen Per Kaarup, der er blevet bestormet med henvendelser fra mange andre, som er havnet i lignende situationer. "Sagen er lukket", lyder det fra Krak.

Direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg, har i en mail erkendt og undskyldt selskabets fejl i sagen mod Per Kaarup, der ellers blev truet med en opkrævning på 4.500 kroner for at have linket til en Krak-side.

I mailen beklager Peter Sejer Dypevåg, at Krak opfattede Per Kaarups hobbyvirksomhed, Kennel Kaarup, som momsregistreret og derfor kommerciel forretning.

- Du modtager naturligvis ikke den omtalte faktura, og jeg skal personligt beklage al den ulejlighed, du har haft i denne sag. Du er velkommen til at kontakte mig såfremt du har yderligere spørgsmål eller andet, skriver Peter Sejer Dypevåg blandt andet i mailen.

Vrede og medhold fra bloggermiljøet
Det er dog langt fra sikkert, at undskyldningen er nok til at dæmpe gemytterne i blog-miljøet, hvor sagen har rejst en heftig debat.

Mange hidsige debattører har således kritiseret kortfirmaets forretningsmodel, der ikke tillader at linke dybt til krak.dk i en erhvervsmæssig sammenhæng.

Og Per Kaarup, der begyndte hele debatten, har fået en bred opbakning fra andre, der enten tilkendegiver sympati eller har været udsat for det samme.

- Jeg har det noget bedre efter undskyldningen fra Krak. Nu vil jeg gennemgå de mange, mange mails, som jeg har fået fra folk, der har prøvet det samme, siger Per Kaarup.

Han overvejer at trække de mange sager mod Krak "frem i lyset", som han siger.

Forening truet med inkasso-sag
Han nævner specifikt to konkrete sager, som vækkede hans harme.

- Jeg har hørt fra to cvr-registrerede foreninger, der er blevet truet med inkasso-sager, fordi de linkede dybt til krak.dk, siger Per Kaarup.

Han fortæller, at kassereren i den ene forening blev så nervøs, at han valgte at betale til Krak, selv om foreningen i realiteten ikke havde pengene til det.

Krak: Sagen er lukket
Direktør Peter Sejer Dypevåg fra Krak har ingen kommentarer til bloggermiljøets overvejelser om andre sager.

- Der er intet konkret om andre sager endnu, så for mit vedkommende er sagen lukket, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.