Krak undskylder opkrævning til vred privatperson

Krak undskylder i sagen om dybe links mod privatpersonen Per Kaarup, der er blevet bestormet med henvendelser fra mange andre, som er havnet i lignende situationer. "Sagen er lukket", lyder det fra Krak.

Direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg, har i en mail erkendt og undskyldt selskabets fejl i sagen mod Per Kaarup, der ellers blev truet med en opkrævning på 4.500 kroner for at have linket til en Krak-side.

I mailen beklager Peter Sejer Dypevåg, at Krak opfattede Per Kaarups hobbyvirksomhed, Kennel Kaarup, som momsregistreret og derfor kommerciel forretning.

- Du modtager naturligvis ikke den omtalte faktura, og jeg skal personligt beklage al den ulejlighed, du har haft i denne sag. Du er velkommen til at kontakte mig såfremt du har yderligere spørgsmål eller andet, skriver Peter Sejer Dypevåg blandt andet i mailen.

Vrede og medhold fra bloggermiljøet
Det er dog langt fra sikkert, at undskyldningen er nok til at dæmpe gemytterne i blog-miljøet, hvor sagen har rejst en heftig debat.

Mange hidsige debattører har således kritiseret kortfirmaets forretningsmodel, der ikke tillader at linke dybt til krak.dk i en erhvervsmæssig sammenhæng.

Og Per Kaarup, der begyndte hele debatten, har fået en bred opbakning fra andre, der enten tilkendegiver sympati eller har været udsat for det samme.

- Jeg har det noget bedre efter undskyldningen fra Krak. Nu vil jeg gennemgå de mange, mange mails, som jeg har fået fra folk, der har prøvet det samme, siger Per Kaarup.

Han overvejer at trække de mange sager mod Krak "frem i lyset", som han siger.

Forening truet med inkasso-sag
Han nævner specifikt to konkrete sager, som vækkede hans harme.

- Jeg har hørt fra to cvr-registrerede foreninger, der er blevet truet med inkasso-sager, fordi de linkede dybt til krak.dk, siger Per Kaarup.

Han fortæller, at kassereren i den ene forening blev så nervøs, at han valgte at betale til Krak, selv om foreningen i realiteten ikke havde pengene til det.

Krak: Sagen er lukket
Direktør Peter Sejer Dypevåg fra Krak har ingen kommentarer til bloggermiljøets overvejelser om andre sager.

- Der er intet konkret om andre sager endnu, så for mit vedkommende er sagen lukket, siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.