Krak undskylder opkrævning til vred privatperson

Krak undskylder i sagen om dybe links mod privatpersonen Per Kaarup, der er blevet bestormet med henvendelser fra mange andre, som er havnet i lignende situationer. "Sagen er lukket", lyder det fra Krak.

Direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg, har i en mail erkendt og undskyldt selskabets fejl i sagen mod Per Kaarup, der ellers blev truet med en opkrævning på 4.500 kroner for at have linket til en Krak-side.

I mailen beklager Peter Sejer Dypevåg, at Krak opfattede Per Kaarups hobbyvirksomhed, Kennel Kaarup, som momsregistreret og derfor kommerciel forretning.

- Du modtager naturligvis ikke den omtalte faktura, og jeg skal personligt beklage al den ulejlighed, du har haft i denne sag. Du er velkommen til at kontakte mig såfremt du har yderligere spørgsmål eller andet, skriver Peter Sejer Dypevåg blandt andet i mailen.

Vrede og medhold fra bloggermiljøet
Det er dog langt fra sikkert, at undskyldningen er nok til at dæmpe gemytterne i blog-miljøet, hvor sagen har rejst en heftig debat.

Mange hidsige debattører har således kritiseret kortfirmaets forretningsmodel, der ikke tillader at linke dybt til krak.dk i en erhvervsmæssig sammenhæng.

Og Per Kaarup, der begyndte hele debatten, har fået en bred opbakning fra andre, der enten tilkendegiver sympati eller har været udsat for det samme.

- Jeg har det noget bedre efter undskyldningen fra Krak. Nu vil jeg gennemgå de mange, mange mails, som jeg har fået fra folk, der har prøvet det samme, siger Per Kaarup.

Han overvejer at trække de mange sager mod Krak "frem i lyset", som han siger.

Forening truet med inkasso-sag
Han nævner specifikt to konkrete sager, som vækkede hans harme.

- Jeg har hørt fra to cvr-registrerede foreninger, der er blevet truet med inkasso-sager, fordi de linkede dybt til krak.dk, siger Per Kaarup.

Han fortæller, at kassereren i den ene forening blev så nervøs, at han valgte at betale til Krak, selv om foreningen i realiteten ikke havde pengene til det.

Krak: Sagen er lukket
Direktør Peter Sejer Dypevåg fra Krak har ingen kommentarer til bloggermiljøets overvejelser om andre sager.

- Der er intet konkret om andre sager endnu, så for mit vedkommende er sagen lukket, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.