Krak undskylder opkrævning til vred privatperson

Krak undskylder i sagen om dybe links mod privatpersonen Per Kaarup, der er blevet bestormet med henvendelser fra mange andre, som er havnet i lignende situationer. "Sagen er lukket", lyder det fra Krak.

Direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer Dypevåg, har i en mail erkendt og undskyldt selskabets fejl i sagen mod Per Kaarup, der ellers blev truet med en opkrævning på 4.500 kroner for at have linket til en Krak-side.

I mailen beklager Peter Sejer Dypevåg, at Krak opfattede Per Kaarups hobbyvirksomhed, Kennel Kaarup, som momsregistreret og derfor kommerciel forretning.

- Du modtager naturligvis ikke den omtalte faktura, og jeg skal personligt beklage al den ulejlighed, du har haft i denne sag. Du er velkommen til at kontakte mig såfremt du har yderligere spørgsmål eller andet, skriver Peter Sejer Dypevåg blandt andet i mailen.

Vrede og medhold fra bloggermiljøet

Det er dog langt fra sikkert, at undskyldningen er nok til at dæmpe gemytterne i blog-miljøet, hvor sagen har rejst en heftig debat.

Mange hidsige debattører har således kritiseret kortfirmaets forretningsmodel, der ikke tillader at linke dybt til krak.dk i en erhvervsmæssig sammenhæng.

Og Per Kaarup, der begyndte hele debatten, har fået en bred opbakning fra andre, der enten tilkendegiver sympati eller har været udsat for det samme.

- Jeg har det noget bedre efter undskyldningen fra Krak. Nu vil jeg gennemgå de mange, mange mails, som jeg har fået fra folk, der har prøvet det samme, siger Per Kaarup.

Han overvejer at trække de mange sager mod Krak "frem i lyset", som han siger.

Forening truet med inkasso-sag

Han nævner specifikt to konkrete sager, som vækkede hans harme.

- Jeg har hørt fra to cvr-registrerede foreninger, der er blevet truet med inkasso-sager, fordi de linkede dybt til krak.dk, siger Per Kaarup.

Han fortæller, at kassereren i den ene forening blev så nervøs, at han valgte at betale til Krak, selv om foreningen i realiteten ikke havde pengene til det.

Krak: Sagen er lukket
Direktør Peter Sejer Dypevåg fra Krak har ingen kommentarer til bloggermiljøets overvejelser om andre sager.

- Der er intet konkret om andre sager endnu, så for mit vedkommende er sagen lukket, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere