Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

3 i heftig romance med Skype og Nokia

Teleselskabet 3 kaster alt ind på at udnytte 3G-teknologien til fulde. Et nyt produkt, X-Series, skal åbne forbrugernes øjne ved hjælp af partnerskaber med navne som Skype, Sling Media, og Nokia. Prisen kan dog bremse produktet, mener analytiker.

Der var dømt rygklapperi til den helt store guldmedalje, da teleselskabet 3 tirsdag på et stort anlagt pressemøde præsenterede sit nye produkt, X-Series.

X-Series består nemlig af en række interessante samarbejder med prominente navne som Skype, Google, Orb, Zap, Sling Media, Yahoo!, Microsoft MSN og Nokia, som skal åbne døren til et nyt univers af 3G-services.

- Jeg tror, at denne lancering er et paradigmeskifte inden for dansk mobiltelefoni, fordi den er så visionær, lød det fra Mads Winblad, vice president i Nokias europæiske multimedieafdeling.

Han kaldte 3’s lancering for begyndelsen på noget meget stort, og det samme gjorde Blake Krikorian, administrerende direktør i Sling Media.

- Dette er en historisk dag for os alle, sagde han til de fremmødte på pressemødet.

3: Nu kommer vi
Med X-Series får forbrugerne mulighed for blandt andet benytte en Slingboks til at videresende alle de fjernsyns-kanaler, man har adgang til i hjemmet, til 3-mobilen.

Man kan også ringe gratis med Skype eller få adgang til de billeder og musikfiler, man har liggende på pc'en via tjenesten Orb.

Partnerskaberne er interessante, fordi de muliggør en lang række af nye services, som på sigt kan sikre 3 et boom her i Danmark.

I 3’s seneste årsregnskab måtte administrerende direktør Morten Christiansen præsentere et underskud på svimlende 900 millioner kroner. Men, forsikrede han på dagens pressemøde, kundebasen er siden da steget fra 116.000 til 200.000.

- Markedet er i dag meget mere parat til at prøve de her ting. Vi har fået vendt udvikling, sagde Morten Christiansen.

Han blev bakket op af Frank Sixt, der er topchef i Hutchison Wampoa Limited, der ejer 60 procent af 3 i Skandinavien.

- Det ser ud til, at det er rigtig gode tider for 3 i Danmark, lød hans vurdering.

Mange ekstra omkostninger

Rent teknologisk er X-Series interessant, fordi 3G-telefonien nu for alvor ser ud til at få det løft på indholdssiden, som gør den til andet og mere end den traditionelle mobiltelefoni.

Man kan for eksempel bruge Nokias N73, som X-Series i første omgang lanceres på, som Skype-telefon og på den måde ringe gratis til bekendte på den anden side af Atlanterhavet.

Prisen på X-Series er dog også derefter, for den fulde pakke med alle de nævnte services kommer til at koste 399 kroner om måneden, når den lanceres 1. februar.

Dertil kommer, at kunderne for eksempel også må punge ud for en Slingboks, hvis de vil benytte sig af TV-tjenesten.

Oven i de 399 kroner kommer prisen for den almindelige telefoni og SMS’erne.

Kunderne skal også betale roaming-takster, hvis de bruger 3’s net uden for Danmark og Sverige, og det kan selvsagt blive en omkostelig affære, hvis man vælger at se TV på sin 3-mobil fra selskabets netværk i Tyskland.

Analytiker: Det bliver svært
Teleanalytiker Brian Troelsen fra IDC vurderer da også umiddelbart, at 3 kan få svært ved at sælge produktet til de 399 kroner om måneden.

- Man vil nok i første omgang skulle satse på, at få de eksisterende kunder til at opgradere. Lancering er teknologisk interessant, fordi platformen er så åben, at andre også kan udvikle produkter. Men 3 er endnu ikke der, hvor de begynder at tjene penge, siger Brian Trolsen til Computerworld.

3 vil på et senere tidspunkt også lancere et sølv-produkt, hvor man for 149 kroner om måneden kan få X-Series uden Sling, Zap og 3-genereret indhold. X-Series blev lanceret globalt i november, men nu kan danske forbrugere altså købe sig til en dansk udgave.

Hør mere om X-Series i fredagens udgave af Computerweek – det ugentlige podcast om it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere