Små firmaer ruster sig mod Krak i sag om dybe links

Mindre erhvervsdrivende nægter at betale for at have linket dybt til deres adresser via Kraks hjemmeside. De er forberedte og villige på en retssag, hvis det skulle komme så vidt. En vil have sine penge tilbage.

Kraks politik om betaling for at linke dybt til adresser på selskabets hjemmeside møder massiv modstand fra små erhvervsdrivende.

Elektronikfirmaet Timco med fem ansatte har modtaget et opkrævningsbrev fra Krak. Men Timco har ikke i sinde at betale de 4.500 kroner, som Krak forlanger.

- Vi fik brevet i sidste uge uden nogen forudgående advarsel. Det finder vi ikke rimeligt, da det ikke klart fremgår af Kraks hjemmeside, at det er ulovligt, siger udviklingsansvarlig Kåre Mai fra Timco.

Han oplyser, at selskabet er klar til en retssag, hvis det skulle komme så vidt.

- Krak får ikke de 4.500 af os, siger han.

Advokat er sat på sagen
Det samme gør sig gældende for negleklinikken negledamen.dk. Virksomheden er dog gået et skridt videre.

- Vi har allerede sat vores advokat på sagen. Og han siger, at Krak bare kan forsøge at køre en retssag, siger negledamen in persona, Sussie Pedersen.

Advokaten har oplyst Sussie Pedersen, at det ikke er normal praksis at udstede hvad han kalder bøder for at linke dybt via Kraks service.

Kræver pengene tilbage
Et forsamlingshus i Solrød har allerede betalt de forlangte 4.500 kroner. Men nu vil folkene bag forsamlingshuset have deres penge tilbage.

- Jeg har tidligere skrevet til Krak om denne sag uden at få noget svar. Men denne gang har jeg stilet brevet direkte til direktionen, hvilket forhåbentligt letter sagsgangen, lyder det fra Torben Johannessen, der har stået for forsamlingshusets hjemmeside.

Han venter nu i spænding på svaret fra Krak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.