Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Settop-boksen er nøglen til det avancerede IP-tv

IP-tv er på vej ind i danskernes stuer, men hvad skal det egentlig bruges til? Indholdsleverandøren FastTV mener, at IP-tv i høj grad kommer til at tage udgangspunkt i internettet.

IP-tv er i bogstaveligste forstand begyndt at være med til aftenkaffen hos hr. og fru Hansen, og antallet af indholdsleverandører vokser i takt med, at blandt andet elselskaberne ruller deres fiber-infrastruktur ud til danskerne.

FastTV er en af de virksomheder, der forsøger at tjene penge på det IP-baserede tv.

Niels Jørgen N. Skov er ny administrerende direktør, og han mener, at tiden nu er moden til, at IP-tv kan bruges til andet og mere end traditionel tv-kigning.

- Der er ingen tvivl om, at udviklingen har haft et meget langt tilløb, men nu er vi rent faktisk der, hvor mange af tingene kan smelte sammen, siger han.

FastTV A/S er ejet med 51 procent af det svenske FastTV AB, der blev børsnoteret 11. januar, og med 49 procent af det danske A+, der leverer internet til boligforeninger og antenneforeninger.

Det skal være simpelt

De 10 ansatte i Danmark arbejder både med at sikre rettigheder til de forskellige tv-kanaler. Samtidig udvikler de applikationer til IP-tv.

- Det vigtigste er nok at lave en simpel brugerflade for hr. og fru Hansen. Der findes stadig rigtig mange mennesker, der finder det næsten uoverkommeligt at gøre andet, end at sende og modtage mails fra en computer, forklarer Niels Jørgen Skov.

Han begyndte som direktør i FastTV i november, efter at have forladt en stilling som salgs- og marketingsdirektør i spilfirmaet ITE.

De danske kunder er blandt andet energiselskaberne Dong, SEAS-NVE og HEF, som FastTV leverer indhold til. Og det er netop indholdet, der er udgangspunktet, når den almindelige dansker skal se mulighederne i IP-tv, forklarer Niels Jørgen Skov.

- Den store forskel på det analoge og det digitale tv er, at du får den elektroniske programguide, hvor du for eksempel kan sætte remindere. I løbet af kort tid vil man også få en harddisk i settop-boksen, så du kan optage de forskellige udsendelser, siger han.

Settop-boksen giver mulighederne

Niels Jørgen Skov peger på, at netop settop-boksen er nøglen til, hvordan man kan udvide antallet af muligheder med IP-tv.

- Det er ikke kapaciteten, det halter med, for der har vi 100Mbit. Problemet er at få lavet settop-boksene af en standard, så de kan håndtere de forskellige ting. Man kan godt forestille sig, at man forholdsvist simpelt vil kunne køre videokonferencer, så man kan tale med familien i USA eller med det offentlige, siger han.

En anden mulighed er, at internettet i langt højere grad bliver integreret i fjernsynet, så man kan andet og mere end blot at tjekke mail.

- Lige nu er der en meget simpel browser, som egentlig ikke kan håndtere vildt meget. Du kan sammenligne lidt med, da internettet startede, hvor folk ikke rigtig kunne se, hvad de skulle bruge det til, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere