ITB: Nu ruller åbne standarder i det offentlige

IT-Branchen ser med stor glæde frem til, at implementeringsplanen for åbne standarder bliver offentliggjort om få dage. It-ordfører Morten Helveg Petersen (R) forudser dog en del udfordringer på vejen.

Formand for IT-Branchen Lars Monrad-Gylling glæder sig over, at den årelange diskussion om åbne standarder i det offentlige snart bliver konkretiseret.

Det sker om få dage med IT- og Telestyrelsens køreplan for brugen af åbne standarder.

"Det, der virkelig glæder mig, er, at alle er enige om, at åbne standarder er en god ting. Og at der er fælles fodslag mellem det politiske niveau, embedsniveauet og selve it-branchen," fortæller Lars Monrad-Gylling.

Udmeldingen sker efter, at IT-Branchen, Dansk Erhverv og Dansk IT i dag havde trommet højaktuelle personer fra den digitale forvaltning sammen i en workshop for at diskutere visionerne og rammerne for it-governance i Danmark.

Talerne fra workshoppen var blandt andre vicedirektør Marie Munk, IT- og Telestyrelsen, chef for den digitale taskforce Lars Frelle-Petersen samt it-ordfører Morten Helveg Petersen fra Det Radikale Venstre.

Knaster på vejen

Glæden fra IT-Branchen er ikke så tydelig hos Morten Helveg Petersen, der betegnes som en af fadderne til brugen af åbne standarder i det offentlige.

Han siger, at der stadig er mange detaljer, der skal falde på plads, før han er tilfreds.

"Djævlen ligger i detaljen. Og på fredag, når IT- og Telestyrelsen kalder it-ordførerne sammen for at vurdere køreplanen for brugen af åbne standarder, så forudser jeg allerede mange knaster på vejen," siger han.

Han forklarer, at han ikke har hørt noget om fredagens møde med IT- og Telestyrelsen, selvom han allerede før jul udbad sig en forklaring.

Udvælgelsen af pilotprojekter

Blandt andet anser Morten Helveg Petersen udvælgelsen af pilotprojekter med åbne standarder i det offentlige som en varm kartoffel.

"Hvordan skal man vælge pilotprojekterne, og hvilken konkret software skal der bruges i projekterne," spørger han.

Derudover peger han også på definitionen af åbne standarder som en anden væsentlig problemstilling.

Han får smilet frem, når han skal beskrive det overordnede projekt med at implementere åbne standarder i den offentlige sektor.

"Det er historisk, at Folketinget overhovedet forholder sig til it-spørgsmål af denne karakter," siger Morten Helveg Petersen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere