Kriminalforsorgen vil spare millioner på IP-telefoni

Tema: En besparelse på to millioner kroner om året. Sådan lyder business casen hos Kriminalforsorgen, der i øjeblikket foretager et komplet skifte til IP-telefoni til alle 5000 ansatte.

Den største røver i de danske fængsler er måske i virkeligheden telefonsystemet.

I hvert fald regner Kriminalforsorgen med at kunne opnå massive besparelser ved at skrotte det gamle telefonsystem og foretage et komplet skifte til IP-telefoni.

Konverteringen har allerede været i gang i nogen tid, og når de sidste af de 5000 ansatte har skriftet telefon til sommer, er de ikke urealistisk, at IP-telefon-systemet kan spare Kriminalforsorgen to millioner kroner om året.

"Vi har cirka 100 institutioner, som havde 100 centraler med 100 servicekontrakter. Og det kunne vi hurtig lave en ret god business case på ved at skifte til IP-telefoni," forklarer Lars Vinther, kontorchef for Kriminalforsorgens it-afdeling.

Nye numre

Skiftet til IP-telefoni betyder blandt andet, at alle ansatte skal have eller har fået nyt telefonnummer. Gevinsten er så til gengæld, at de ansatte ringer gratis, når opkaldet er til en kollega, der også er koblet op på det lokale netværk.

"Vi taler mere internt, end vi på forhånd havde målt os frem til. Det er jo gratis, fordi det er på vore eget netværk, og det tror jeg er en stor fordel," siger Lars Vinther.

Samtidig kan man slå nummeret på alle 5000 ansatte op via telefonens display, og systemet giver også mulighed for telefonkonferencer, avanceret notering og voicemail, forklarer Lars Vinther.

"Det giver en enorm fleksibilitet. For det første har vi fået en struktureret nummerserie, og så er der en masse service-ydelser på IP-telefoni, som vi ikke havde på det gamle system."

Mange vælger mobiltelefoner

I forbindelse med skiftet til IP-telefoni får Kriminalforsorgen også ændret adskillelsen mellem fastnet- og mobiltelefonerne, så alle telefoner fremover hører under den samme nummerserie.

Hver institution finder ud af, hvor mange fastnettelefoner og hvor mange mobiltelefoner, man har brug for, og så får de for eksempel 30 numre i den samme serie. Lars Vinther fortæller, at interessen for mobiltelefonerne har været større end ventet.

Der er dog ikke tale om, at mobiltelefonen skifter fra GSM-netværket, når man er i nærheden af institutionens trådløse bredbånd.

"Men vi har til gengæld en aftale med Sonofon, så det ikke koster noget at tale på den nærmeste mast, så har det ikke ret stor økonomisk betydning," forklarer Lars Vinther.

Fra anarki til orden

Kriminalforsorgen regner med, at IP-telefoni-systemet koster omkring 6 millioner, og med en årlig besparelse på to millioner er den udgift hurtigt tjent ind igen.

Besparelsespotentialet skyldes ikke mindst, at Kriminalforsorgens 100 forskellige institutioner hidtil selv har styret telefoni-investeringerne.

"Der har virkelig været et enormt anarki i det her, for hver institution har selv anskaffet både fastnet- og mobiltelefoner. Så hvis man går rigtig dybt i ned i det her, vil business casen formentlig opfylde enhver Handelshøjskole-elevs drøm," lyder det fra Lars Vinther.

Kontorchefen tilføjer dog, at der endnu er en del arbejde tilbage, inden man kender den endelige, konkrete besparelse.

"Vi er jo ikke færdige endnu, og vi skal først i gang med de store installationer nu, så det kan godt flytte tallene lidt frem og tilbage. Vi kender heller ikke nedslidningstakten og servicebehovet på det her, men indtil videre ser det meget fornuftigt ud," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere