BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Investorer spytter nye millioner i WiFi-netværket Fon

WiFi-netværket Fon får ny tilført yderligere 75 millioner kroner fra investorerne. Det sker blot et år efter, at blandt andre Skype og Google spyttede en lignende sum penge i Fon-kassen.

WiFi-netværket Fon får nu ekstra 75 millioner kroner til at kunne udvide forretningen.

Fon er på rekordtid blevet en af verdens største hotspot-udbydere ved at organisere de mange tusinde medlemmer, så de kan dele deres private internetforbindelse med andre medlemmer via en trådløs router.

Fon påstår selv, at der nu er 320.000 mennesker i netværket.

For et år siden modtog Fon omrking 135 millioner fra blandt andre Google og Skype. Siden da er Fon også startet op i Danmark, hvor over 1.000 medlemmer nu stiller deres internetforbindelse til rådighed for andre.

Til sammenligning har TDC omkring 700 hotspots.

Penge skal bruges til vækst
Martin Varsavsky, der har stiftet FON og er administrerende direktør, mener, at de nye investeringer kan få stor betydning for Fons fremtid.

"Vi er meget stolte af det, som vi har skabt det seneste år og ligeså stolte at kunne byde velkommen til støtten og indsigten fra de nye. Det at have nogle af de mest respekterede spillere i verden styrker Fons vision," siger han.

Fon ønsker endnu ikke at oplyse, hvem der i denne omgang tilfører virksomheden de 75 millioner. Sikkert er det dog, at pengene – sammen med investorernes ekspertise – skal bruges til at sikre Fon yderligere vækst.

Fon ikke bare et netværk, det er også en kommerciel virksomhed. De medlemmer, der ikke selv stiller deres internetforbindelse til rådighed for andre, betaler for at koble sig op på et Fon-hotspot.

I sådanne tilfælde går enten alle eller en del af pengene til virksomheden bag Fon, der holder til i Madrid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.