Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Munk IT følges af flere danske opkøb

Det færøske selskab Formula Internationals overtagelse af det danske Navisionhus Munk IT er bare første skridt på vej mod etableringen af en international koncern af Dynamics Nav-virksomheder.

Fire færøske virksomheder har etableret Formula International, der skal stå bag etableringen af en international koncern af Navision-huse.

Første skridt var opkøbet af det danske Navision-hus Munk IT for et større tocifret millionbeløb.

"Vi betragter Danmark som vores hjemmemarked og opkøbet af Munk IT er derfor en naturlig udvidelse af vores forretninger," forklarer Torkil Holm Petersen, administrerende direktør for Formula International.

En kæmpestor investering

Han tilføjer, at overtagelsen af Munk IT efter færøske forhold er en "kæmpestor investering," der hurtigt vil få følgeskab af flere opkøb.

Bag Formula International står fire færøske virksomheder. To er fagligt funderet, og to er finansielle partnere.

De to faglige er teleselskabet Føroya Tele og øernes største it-virksomhed Formula.fo, mens de finansielle partnere er EIK Bank og TF Holding, der er moderselskab for forsikringsselskabet Tryggingarfelagið Føroyar.

To opkøb mere på vej i år

Det nye selskab, de fire har stiftet, har ikke noget officielt navn endnu, fordi navnene Powerhouse og North 1 begge var taget.

Egenkapitalen i det nye selskab er 85 millioner kroner, men Torkil Holm Petersen fortæller, at med lånevillige banker i baghånden råder investorerne over en absolut respektabel låneramme.

"Munk IT var vores første opkøb, men jeg forventer, at vi allerede i år gennemfører et til to yderligere opkøb i Danmark og derefter retter blikket mod henholdsvis England, Tyskland og Benelux," siger Torkil Holm Petersen.

Han fortæller, at koncerndirektør Bo Martinsen allerede har et par emner i kikkerten, men vil ikke afsløre nogen detaljer.

Købt helt ud

Munk IT's administrerende direktør og hovedaktionær Bjarne Søballe fortsætter som direktør for de danske aktiviteter, men både han og de 50 medarbejdere, der var medejere af virksomheden, har intet ejerskab tilbage.

"Faktisk havde jeg selv planer om at købe op, men jeg havde ikke pengene, så da Bo (Bo Martinsen, koncerndirektør i det nye selskab) og færingerne kom med deres tilbud, slog jeg til," fortæller Bjarne Søballe.

Planen er at kaste sig ind på markedet for Microsoft Dynamics NAV- og C5-løsninger til små og mellemstore virksomheder og konkurrere med de forhandlere, der retter sig mod det segment.

Vokser hurtigt - tjener godt

"Vi skal ikke konkurrere mod de store som Columbus og Tectura, men derimod mod de mange mindre Navision-forhandlere. Det markedssegment er både blandt de hurtigst voksende, og et af de mest lønsomme i Microsoft-verdenen," siger Bjarne Søballe.

Det færøske selskab Formula.fo bidrager med tre softwarepakker til den nye virksomhed. For det første softwaren Patsec, der sigter på medicotekniske afdelinger på hospitalerne, dertil den ip-baserede telefoniapplikation TotalView, der retter sig mod Siemens telefoncentraler og endelig produktet Invoice Workflow, der er et elektronisk faktureringsmodul til Navision.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere