Jyske elselskaber i krig med indholdsudbydere

MidtVest Bredbånd og Energi Midt, der begge står bag massive fiber-investeringer i det jyske, fusionerer deres indholdsforretninger. Målet er at give de etablerede udbydere kamp til stregen.

Midtvest Bredbånd og Energi Midt, der begge investerer millioner af kroner på at grave fiber ned i den jyske muld, slår nu pjalterne sammen på indholdssiden.

De to elselskaber har hidtil haft hvert deres indholdsselskab, men nu slås de to virksomheder sammen i selskabet Content Danmark, der bliver markedsført under navnet Smile.

Selskabet skal levere de såkaldte triple-play-løsninger med internet, ip-telefoni og tv.

"Tidligere var danmarkskortet et stort kludetæppe af en masse spillere, som hver havde deres ambitioner på content-side og forsøgte at genopfinde den dybe tallerken. Nu er de kommet til en erkendelse af, at det nok ikke dur. Der er nødt til at være én stærk, samlet spiller," siger Rune Bech, der bliver bestyrelsesformand i det nye selskab.

Han har en fortid som direktør i TV2 interaktiv.

Tonny Gjettermann, der hidtil har været direktør i Energi Midts Ivisjon. bliver administrerende direktør i Smile.

Vil kæmpe mod de etablerede

Det nye Smile har allerede lokket fem andre jyske fiber-selskaber til at melde sig som partnere og kunder.

Selskabet kan dermed nå op på 740.000 potentielle kunder som husstande, efterhånden som elselskaberne ruller deres fiber ud.

Tonny Gjettermann og Rune Bech skal stå i spidsen for den mission, der går på, at Smile skal give etablerede indholdsudbydere som TDC Kabel, Viasat og Dansk Bredbånd sved på panden, når det handler om at vinde fremtidens tv-kunder.

"Vi er bagud som land, når det handler om indholdstjenester. Det skyldes, at der ikke har været noget incitament for de etablerede spillere til at investere i det," siger Rune Bech.

Han peger på at nøgleordene fremover bliver HD-tv, on-demand, en stor grad af fleksibilitet i tv-pakkerne og mulighed for harddisk-optagelser.

"Der ligger et hav af muligheder i de høje båndbredder, og det er de ting, som vi vil drive frem."

Det samme har været missionen for Midtvest Bredbånds hidtidige indholdsselskab, Smile Content.

I december kunne Computerworld dog fortælle, at Smile Content efter et år på markedet kun havde kun havde sig selv - Midtvest Bredbånd - og Himmerlands Elforsyning som kunder.

Alligevel tror de to elselskaber bag det nye Smile på, at de vil kunne skabe en forretning på at levere indhold.

Hård konkurrence

Elselskabernes milliardinvesteringer i fiber har været i gang i flere år.

I den tid har de mere traditionelle internetudbydere dog også styrket deres forretninger.

Blandt andet har både Cybercity og TDC nu bredbåndsprodukter, der er helt oppe på 20 Mbit/s, og samtidig har en spiller som Fullrate indtaget store dele af Jylland med højhastigheds-bredbånd.

Derfor er elselskaberne nødt til at vinde på andet og mere end hurtigt internet og ip-telefoni, og det er her, at et selskab som Smile kommer ind i billedet, forklarer Rune Bech.

"Vi tilbyder hastigheder helt op til en gigabit, og det er jo det meget håndgribelig argument for at vælge fiber. Men det, der tæller for langt, langt de fleste er, hvad man kan med den her linje - det er det, der betyder noget for Hr. og Fru Jensen," siger Rune Bech.

Smile kommer til at få omkring 15 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere