Ubuntu på vej med mobil-Linux

Ubuntu Linux-udviklere vil øge spændvidden af deres open source-software så det også kan køre på håndholdt udstyr med adgang til internettet.

Computerwolrd News Service: Ubuntus udviklere skal mødes ved Linux-konferencen, Ubuntu Developer Summit i Sevilla i Spanien senere på ugen for at diskutere detaljerne i det nye Ubuntu mobil og embedded-projekt.

Ubuntu-programmørerne vil designe en mobil-version af deres Debian-baserede Linux-styresystem i samarbejde med Intel, der angiveligt har planer om at producere en ny strømsparende processor og chipsset-arkitektur med henblik på at give håndholdt udstyr samme internet-kapacitet som pc'er.

I kølvandet på Gnome

Ubuntus samarbejde med Intel kommer i hælene på et lignende projekt, Intel er partner i , der hedder Gnome Mobile & Embedded initiativet (GMAE), der blev annonceret den 19. april i år.

Initiativet inviterer udviklere, producenter og andre interesserede til at være med til at udvikle applikationer til håndholdt udstyr baseret på open source-projektet Gnome.

Det ser ud som om, at Ubuntu Linux bliver mere og mere populær blandt brugere.

Dell annoncerede i sidste uge, at virksomheden ville tilbyde Ubuntu Linux på dens kommende Linux-pc'er og bærbare.

Ifølge Dell er beslutningen truffet på baggrund af en brugerundersøgelse, der viser en stor interesse i Ubuntu Linux.

De udfordringer, der venter Ubuntus udviklere i arbejdet med den mobile version, inkluderer designet af en innovativ grafisk brugerflade og overskuelig administration af funktioner.

Mobil-versionen forventes at være klar til udgivelse i oktober sammen med den nye Ubuntu 7.10 version.

”Selv om det stadig er forholdsvist få brugere, der bruger Linux på deres smartphones - kun cirka seks procent - vil efterspørgslen på open source stige i takt med, at flere telefonproducenter bevæger sig væk fra den traditionelle platform,” siger Nick Spencer, der er analytiker hos Canalys.com.

Oversat af Ditte Thøgersen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere