Janus Friis' tv-projekt Joost får tilført en kvart milliard kroner i kapital.

Investorer skubber en kvart milliard ind i Joost

Fire store investorer skubber en kvart milliard kroner ind i Janus Friis og Niklas Zennströms tv-projekt, Joost, der indtil nu alene har været finansieret af de to stifteres egen lomme. Pengene skal bruges til ekspansion.

Kun en uge efter den formelle lancering har Janus Friis og Niklas Zennströms tiltrukket betydelige beløb i kapital-tilskud til deres net-tv-projekt, Joost.

Fire store kapitalfonde har nemlig ifølge Financial Times pumpet godt en kvart milliard kroner ind i selskabet bag Joost.

Fondene er Sequioa Capital, der tidligere har pumpet penge ind i Yahoo, Google og YuoTube, Index Ventures, der tidligt investerede i Skype, samt medieselskabet CBS og Hong Kong-milliardæren Li Ka-shing, der er Asiens rigeste mand og ejer af Hutchison Whampoa, som blandt andet er medejer af teleselskabet 3.

Ifølge Financial Times er også medieselskabet Viacom med som støtte i en eller anden form.

Sigter efter flere hundrede millioner brugere
Ifølge Janus Friis, som har talt med Financial Times, skal den tilførte kapital anvendes til at få Joost ud til "hundrede millioner" seere.

"Vi er klar med produktet. Nu handler det alene om få fart på og udvide forretningen. Kapitalen handler alene om at få fart på alting," siger Janus Friis til avisen.

Den kvarte milliard falder på et tørt sted, idet Joost indtil nu alene har været finansieret af stifterne, der scorede milliarder af kroner, da de i 2005 solgte Skype til eBay.

Ifølge Janus Friis har et "par hundrede tusinder" persioner testet beta-versionen af Joost, som i sidste uge blev lanceret formelt.

Joost har for tiden indgået aftaler med tv-selskaberne CBS, Sony, Turner og Warner Brothers, ligesom der vil blive vist amerikansk ishockey og bil-væddeløb fra Indy Car-serien.

Coca-Cola og Nike har meldt sig som sponsorer.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.