Artikel top billede

Butlernetworks' WiMAX-drøm lever trods million-tab

Butlernetworks har investeret mere end 300 millioner kroner i WiMAX de seneste fem år. Trods et underskud på 50 millioner kroner i seneste regnskabsår og skarp konkurrence, er der god grund til optimisme, mener direktøren.

Det kan godt være, at Butlernetworks har fat i det, mange anser som fremtidens bredbåndsteknologi, men virksomheden betaler så sandelig også prisen for at være en del af eventyret.

I forsøget på at opbygge en landsdækkende infrastruktur til bredbånd via WiMAX og FWA-teknologi, har Butlernetworks i de seneste fem år investeret mere end 300 millioner kroner.

Men det er tilsyneladende for tidligt at høste gevinsterne, for i det netop offentliggjorte regnskab for 2006 har Butlernetworks et underskud på 50,7 millioner kroner.

Det koster at udbygge

Alligevel er der grund til optimiste, mener administrerende direktør Søren Støvring-Hallsson.

"Målet er, at vi inden for nogle år skal nå et positivt resultat, men vores resultat påvirkes jo af, at vi har udbygget vores net meget kraftigt de seneste par år. Det er klart, at det koster noget, men når man så har lavet den udbygning, går det relativt hurtigt med at få nye kunder," siger Søren Støvring-Hallsson.

Han peger på, at selve driftsresultatet blev fordoblet i 2006 til 7,3 millioner kroner, og at det dermed var virksomhedens bedste år hidtil.

Kræver investeringer

I alt investerede Butlernetworks 54,6 millioner i infrastrukturen i 2006. Pengene blev blandt andet brugt på at udbygge WiMAX-netværket og den tilhørende backbonestruktur.

"Dels bygger vi et fibernet til at transportere de store mængder data. Dels skal der bygges nogle basestationer, og der skal installeres udstyr ude hos kunderne," forklarer Søren Støvring-Hallsson.

Butlernetworks arbejder også på at udvikle et mobilt bredbåndsnetværk, B/Mobile, der skal køre på flere forskellige netværksteknologier med automatisk roaming.

Virksomhedens mål er at levere totalløsninger til erhvervslivet, så kunderne har en bredbåndsforbindelse ved hånden, uanset om man er på farten eller på kontoret.

Overhalet af udviklingen?

Siden Butlernetworks kom til verden ved årtusindskiftet, har bredbåndsindustrien dog udviklet sig kolossalt. For det første er priserne på ADSL-bredbånd raslet net, samtidig med at hastighederne er skudt i vejret.

For det andet er elselskaberne trådt ind på bredbåndsscenen med fiberbredbånd, der ligesom Butlernetworks' produkter passer godt til erhvervslivet.

For det tredie har teleselskaberne lanceret mobile bredbåndsprodukter i form af EDGE, 3G og nu også Turbo 3G (HSDPA).

Alligevel er Søren Støvring-Hallsson ikke bange for, at virksomhedens millioninvesteringer skal vise sig at være forgæves, fordi kunderne er forsvundet til andre virksomheder.

"Vi føler faktisk, at vi får de kunder, vi havde forventet, og vi oplever vækst. Det er fuldstændig rigtigt, at der er mange gode ADSL-tilbud, men det er asymmetriske forbindelser (hurtigere download end upload, red.), og vi henvender os kun til erhvervslivet, der i meget stor grad efterspørger symmetriske forbindelser," siger Søren Støvring-Hallsson.

Butlernetworks dækker i dag cirka 90 procent af Danmark. Virksomheden har omkring 60 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere