Svensk Forsvar indrømmer køb af supercomputer

Den svenske myndighed Forsvarets Radioanstalt, der måske skal overvåge al datatrafik i Sverige, indrømmer at være køber af supercomputer med 182 teraflop regnekraft.

Den omdiskuterede svenske overvågningsmyndighed Forsvarets Radioanstalt indrømmer at være modtageren af en mystisk supercomputer med regnekraft nok til at være en af verdens 10 kraftigste computere.

Det skriver Computerworlds svenske søsterblad.

Både tjenesten og leverandørerne af den kraftige clustermaskine til 60 millioner kroner afviste ellers onsdag at kende noget til computeren, fordi de ikke måtte udtale sig i sagen.

Men nu bekræfter Forsvarets Radioanstalt på sit website at være indkøber af supercomputeren.

Sagen er interessant, fordi et endnu ikke vedtaget svensk lovforslag vil gøre det lovligt for den svenske myndighed at aflytte al datatrafik ind og ud af Sverige.

En lov som har fået både regeringer, persondata-forkæmpere og endda søgegiganten Google til at protestere kraftigt.

Skal bruges til kryptografi
Forsvarets Radioanstalt skriver på websitet at ”der er tale om en opgradering af den regnekraft som tjenesten har haft i flere årtier, og som regelmæssigt fornyes.”

Det er hardwareproducenten HP og firmaet Go Virtual der leverer supercomputeren til den svenske myndighed.

Ifølge Forsvarets Radioanstalt skal regnekraften blandt andet bruges til kryptografi.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.