Artikel top billede

Fra venstre: Henrik Bang, Undervisningsministeriet; Michael Moesgaard, DONG Energy; Niels Molzen, Danisco; Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss; Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.

Her er Danmarks fem dygtigste it-ledere

De fem nominerede til titlen Årets CIO 2007 formår at flytte snakken om it fra oppetider, SLA-opfyldelse og it-vanskeligheder til it's strategiske muligheder. Se det stærke felt af nominerede til titlen.

Det bliver it-ledere fra fem tunge private og offentlige virksomheder, der i år kommer til at kæmpe om posten som Danmarks dygtigste it-leder i 2007 – Årets CIO 2007.

Kandidaterne er Henrik Bang fra Undervisningsministeriet, Michael Moesgaard fra DONG Energy, Niels Molzen fra Danisco, Kenneth Egelund Schmidt fra Danfoss og Klaus O. Skjødt fra Jyske Bank.

Men selv om de fem kandidater kommer fra fem vidt forskellige virksomheder med vidt forskellige udfordringer, har de alle nogle fælles træk, fortæller formand for juryen, der kårer Årets CIO 2007, administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen.

Juryformanden fremhæver især to fælles træk blandt de nominerede:

Dygtige kommunikatører

"De er alle dygtige til at kommunikere. De er i stand til at forklare, at der kan komme noget godt ud af it – og dermed også i stand til at komme uden om diskussionen om it som noget dårligt, som der desværre er mange steder," mener Per Andersen.

Netop evnen til at kommunikere og formidle it's potentiale i forretningstermer samt evnen til at uddanne ledelsen i at forstå it's strategiske betydning er en helt afgørende kvalitet hos en god it-leder, mener han.

"Alle forudsætningerne er der. Teknologien er der og forretningen har behovet. Og de dygtigste formår altså at komme ud over snakken om oppetider," siger Per Andersen.

Formår at rydde op og samle

Han fremhæver også en anden ting, der er et fælles træk hos de fem nominerede.

"De har alle været i stand til at effektivisere og strømline it-anvendelsen. De har haft en vision om fremtiden, hvilken platform de vil bruge, og hvordan tingene skal hægtes sammen."

Metodisk er alle de nominerede vurderet ud fra, hvor godt de evner at få it-aktiviteterne til at spille i takt med virksomhedens strategier.

Derfor er de blandt andet målt på tre parametre: Strategisk ledelse, it-ledelse og personale-ledelse.

Stærk felt af nominerede

Ud over et omfattende skriftligt vurderingsgrundlag, som den enkelte it-leder har bidraget med, er de fem nominerede blevet interviewet af jurymedlemmerne, der også har talt med deres respektive chefer.

Og det er stærkt felt af nominerede, vurderer Per Andersen:

"Der har ikke været de store diskussioner om de nominerede – de rager alle godt op i landskabet," siger Per Andersen.

Prisen uddeles onsdag aften på Arken syd for København af et konsortium bestående af SAS, IDC Nordic, Dansk IT og Computerworld.

Her følger en liste over kandidaterne i alfabetisk rækkefølge.

Klik på navnet for at læse portrætter af hver enkelt kandidat:

Henrik Bang, Undervisningsministeriet.

Michael Moesgaard, DONG Energy.

Niels Molzen, Danisco.

Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere