Fra venstre: Henrik Bang, Undervisningsministeriet; Michael Moesgaard, DONG Energy; Niels Molzen, Danisco; Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss; Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.

Her er Danmarks fem dygtigste it-ledere

De fem nominerede til titlen Årets CIO 2007 formår at flytte snakken om it fra oppetider, SLA-opfyldelse og it-vanskeligheder til it's strategiske muligheder. Se det stærke felt af nominerede til titlen.

Det bliver it-ledere fra fem tunge private og offentlige virksomheder, der i år kommer til at kæmpe om posten som Danmarks dygtigste it-leder i 2007 – Årets CIO 2007.

Kandidaterne er Henrik Bang fra Undervisningsministeriet, Michael Moesgaard fra DONG Energy, Niels Molzen fra Danisco, Kenneth Egelund Schmidt fra Danfoss og Klaus O. Skjødt fra Jyske Bank.

Men selv om de fem kandidater kommer fra fem vidt forskellige virksomheder med vidt forskellige udfordringer, har de alle nogle fælles træk, fortæller formand for juryen, der kårer Årets CIO 2007, administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen.

Juryformanden fremhæver især to fælles træk blandt de nominerede:

Dygtige kommunikatører
"De er alle dygtige til at kommunikere. De er i stand til at forklare, at der kan komme noget godt ud af it – og dermed også i stand til at komme uden om diskussionen om it som noget dårligt, som der desværre er mange steder," mener Per Andersen.

Netop evnen til at kommunikere og formidle it's potentiale i forretningstermer samt evnen til at uddanne ledelsen i at forstå it's strategiske betydning er en helt afgørende kvalitet hos en god it-leder, mener han.

"Alle forudsætningerne er der. Teknologien er der og forretningen har behovet. Og de dygtigste formår altså at komme ud over snakken om oppetider," siger Per Andersen.

Formår at rydde op og samle
Han fremhæver også en anden ting, der er et fælles træk hos de fem nominerede.

"De har alle været i stand til at effektivisere og strømline it-anvendelsen. De har haft en vision om fremtiden, hvilken platform de vil bruge, og hvordan tingene skal hægtes sammen."

Metodisk er alle de nominerede vurderet ud fra, hvor godt de evner at få it-aktiviteterne til at spille i takt med virksomhedens strategier.

Derfor er de blandt andet målt på tre parametre: Strategisk ledelse, it-ledelse og personale-ledelse.

Stærk felt af nominerede
Ud over et omfattende skriftligt vurderingsgrundlag, som den enkelte it-leder har bidraget med, er de fem nominerede blevet interviewet af jurymedlemmerne, der også har talt med deres respektive chefer.

Og det er stærkt felt af nominerede, vurderer Per Andersen:

"Der har ikke været de store diskussioner om de nominerede – de rager alle godt op i landskabet," siger Per Andersen.

Prisen uddeles onsdag aften på Arken syd for København af et konsortium bestående af SAS, IDC Nordic, Dansk IT og Computerworld.

Her følger en liste over kandidaterne i alfabetisk rækkefølge.

Klik på navnet for at læse portrætter af hver enkelt kandidat:

Henrik Bang, Undervisningsministeriet.

Michael Moesgaard, DONG Energy.

Niels Molzen, Danisco.

Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.