Artikel top billede

Henrik Bang, Undervisningsministeriet

Han er manden bag en helt ny it-governancestruktur i Undervisningsministeriet, og han står foran opgaven med at opbygge et it-system, der holder overblik over alle landets skoleelever.

Hvert år sidder it-chef i Underviningsministeriet, 51-årige Henrik Bang, i spidsen for en bevilling på omkring 85 millioner kroner, der skal udmønte sig i it-systemer til uddannelsessektoren.

En af hans helt store opgaver siden tiltrædelsen i 1998 har været at opbygge en helt ny governancestruktur, som sikrer topledelsens forankring og skabelsen af de netop de it-systemer, der giver mest værdi og stemmer bedst overens med Undervisningsministeriets strategi.

Og det har krævet en fuldstændig ændring af arbejdsprocedurerne på.

Før i tiden var datakontoret kun et appendiks i Undervisningsministeriet.

Hvis en ansat ville have udviklet et it-system, gik vedkommende blot forbi datakontoret og shanghajede en it-medarbejder.

I dag skal der udarbejdes formålsbeskrivelser og business cases, ligesom alle projekterne vurderes i en styregruppe, der blandt andet tæller derpartementschefens sekretariatschef.

Sideløbende med den organisatoriske omrokering har Henrik Bang medvirket til at opbygge nogle af Undervisningsministeriet meget komplekse systemer til administration af tilskud til skolerne.

Øverst på Henrik Bangs liste over kommende projekter er udviklingen af et centraliseret it-system, der holder styr på alle landets skoleelever.

Det vil mindske skolernes administrationsbyrde væsentligt, for i dag bruges meget tid på indberetninger af forskellig art.

Henrik Bang er uddannet cand. polit. og kom i 1985 til Arbejdsministeriet, hvor han var med til at etablere en fælles EDB-platform til Arbejdsformidlingen.

I 1989 blev han kontorchef med ansvar for erhvervsskolernes it-anvendelse.

Fra 1998 fik han også ansvaret for it-anvendelsen på alle selvejende uddannelsesinstitutioner, som ud over erhvervsskoler også tæller eksempelvis seminarier, gymnasier med videre.

Portrætter af de øvrige nominerede:

Michael Moesgaard, DONG Energy.

Niels Molzen, Danisco.

Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere