Michael Moesgaard, DONG Energy

DONG Energys it-leder har ansvaret for den it-mæssige del af fusionen mellem energiselskaberne DONG, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og NESA.

Med base i Hørsholm har 42-årige civilingeniør Michael Moesgaard siddet med ansvaret for den it-mæssig del af fusionen af energiselskaberne DONG, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og NESA.

Alle selskaberne lever i dag videre under navnet DONG Energy.

De første indledende øvelser blev taget allerede i 2005, og arbejdet er stadigvæk i fuld gang.

Alle medarbejdere er blandt andet fået fælles mail, medarbejderportal og regnskabskonsolidering på plads - og på længere sigt skal de mere grundlæggende forretningssystemer konsolideres på blandt andet en SAP-platform.

Men fusionsprocessen har handlet om mere end systemer.

Det har også været en stort arbejde at skabe den nye governance-struktur, der knytter it tæt til forretningen.

Ligeledes har Michael Moesgaard haft brug for politisk tæft, idet en forening af seks selskaber også er en forening af seks forskellige kulturer.

I processen har der også været nødvendigt at imødegå ophobningen af stress hos medarbejdere, der pludselig ikke kender deres fremtid, samtidig med at de har haft utroligt travlt med at it-understøtte sammenlægningen.

Michael Moesgaard er uddannet på DTU.

I mange år arbejdede han som konsulent hos blandt andet Andersen Consulting, senere Accenture, før han blev it-chef i DONG i 2004.

Portrætter af de øvrige nominerede:

Henrik Bang, Undervisningsministeriet.

Niels Molzen, Danisco.

Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.