Artikel top billede

Klaus O. Skjødt, Jyske Bank

Han gjorde Jyske Bank levende med rig brug af multimediudstyr, der har været med til at understøtte strategien om en mere kundevenlig bank.

Den 42-årige Klaus O. Skjødt spillede en væsentlig rolle i opbygningen af Jyske Banks koncept "Jyske Forskelle 2. generation", hvor nøgleordet har været at skabe en mere kundevenlig bank.

Midlet har blandt andet været en hidtil uset brug af multimedieteknologi, anvendelse af IP telefoni og opbygningen af egen tv-station. Og resultaterne er til at få øje på. Kundetilvæksten er vokset til det dobbelte.

Senest har Klaus O. Skjødt løst startskuddet til et omfattende projekt med at indføre service orienteret arkitektur, hvor alle banksystemerne kommer til at gennemgå et eftersyn.

Igen handler det om at tage et skridt i retning mod en mere kundevenlig og effektiv bank. SOA-projektet sigter nemlig mod at opbygge it-systemerne, så de effektiviserer bankrådgivernes arbejdsprocesser – i stedet for at vedkommende skal cykle ind og ud af forskellige applikationer og indtaste samme data flere gange.

Klaus O. Skjødt er oprindeligt bankuddannet i Jyske Bank. Efter nogle år i bankens afdelingsnet røg han til hovedkvarteret i Silkeborg, hvor han blandt andet blev afdelingsdirektør for produktudvikling og senere koncernøkonomi.

På denne post havde han ansvaret for at udvikle bankens it-systemer til understøttelse af kravene i Basel II, der gør Jyske Bank til en "avanceret bank" og dermed giver bedre beslutningsstøtteværktøjer til rådgiverne og bedre forretningsmæssige muligheder.

I 2001 fik han ansvaret for de koncernfælles it-systemer og i 2006 fik han ansvaret for al it-udvikling og 390 medarbejdere.

Portrætter af de øvrige nominerede:

Henrik Bang, Undervisningsministeriet

Michael Moesgaard, DONG Energy

Niels Molzen, Danisco

Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere