Artikel top billede

Kenneth Egelund Schmidt, CIO hos Danfoss. (Foto: Mikael Rieck.) (Foto: Michael Rieck)

Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef

Titlen som Årets CIO 2007 går til en mand i spidsen for it-afdelingen i en produktionsvirksomhed, som han har udsædvanlig høj indsigt i.

Han har en usædvanlig høj indsigt i Danfoss' forretning og evnen til at se, hvordan it kan bidrage bedst muligt.

Det er lykkedes ham med en total omorganiseringen af it-funktion at gøre Danfoss i stand til at tilkøbe virksomheder i et højt tempo.

Og så har han formået været i stand til at opbygge en global it-afdeling.

Sådan lød blot tre af juryens mange begrundelser for, at den 42-årige CIO hos den Als-baserede virksomhed Danfoss, Kenneth Egelund Schmidt, nu kan kalde sig Årets CIO 2007.

Navnet på vinderen blev onsdag aften offentliggjort på konferencen Årets CIO på Arken syd for København.

Flytter produktionsvirksomheden Danfoss

"Han er et meget stærkt bud på årets CIO. Kandidaten har spillet en meget stor og væsentlig rolle i styrkelse af it-området," sagde juryens formand, IDC Nordics administrerende direktør Per Andersen.

"Selv om det er en produktionsvirksomhed, har it været en klar medvirkende årsag til forretningens fremgang. Og selv om man sidder langt fra København, kan man godt have en meget synlig profil," lød det i begrundelsen.

Ved valget af Kenneth Egelund Schmidt er it-ledernes forbillede anno 2007 fundet.

Og det er en leder, der forstår at vise vejen, mener Per Andersen, der blandt fremhæver hans kommunikative evner.

Får medarbejderne til at se lyset

For det handler ikke kun om at få virksomhedens ledelse til at se mulighederne it, men også at få de ansatte til at se it som positive værktøjer i hverdagen.

Det har han blandt andet gjort med konceptet Smartworker, hvor omkring 1000 Danfoss-ansatte indtil videre har været på et nøje gennemtænkt og anderledes kursus i Outlook, der har været målrettet deres hverdag, og som i gennemsnit har givet deltagerne 2 timer mere til deres rådighed om ugen.

"Med projektet er det lykkedes Kenneth Egelund Schmidt at få medarbejderne til at se det positive i it. Og det er vigtigt, at it ikke kun er det negative, der aldrig fungerer, hvis vi skal udnytte potentialet," siger han.

It ikke en flaskehals for Danfoss

Juryen begrundede yderligere valget af Kenneth Egelund Schmidt med følgende:

• Han har en helt usædvanlig stor indsigt i Danfoss' forretning og har klare og velfunderede visioner for, hvordan it yderligere kan styrke forretningen.

• Han har været hovedkraften i den meget væsentlige ændring af it-strategi, der er gennemført på Danfoss i de senere år. Danfoss er blandt andet gået fra en decentraliseret it-struktur til en fælles it-infrastruktur og fælles standardsystemer. Disse ændringer er gennemført med stor succes.

• It-strategien betyder blandt andet, at Danfoss kan frasælge og tilkøbe virksomheder i et relativt højt tempo uden at it er en flaskehals.

• Der er hos Danfoss fokus på og godt styr på it-governance, og prioriteringen af it-projekter foregår i en direkte dialog med forretningsenhederne. De er derfor tæt forbundne med Danfoss' forretningsstrategi.

• Han har også stor fokus på globalisering af it-funktionen, og han har allerede 40 mand siddende i Indien, og han har påbegyndt noget tilsvarende i Kina.

Fem nominerede

Der har i alt været nomineret fem CIO's til titlen i år. Og det har været et stærkt felt. Du kan læse mere om de øvrige nominerede og Kenneth Egelund Schmidt ved at klikke på navnene herunder:

Henrik Bang, Undervisningsministeriet.

Michael Moesgaard, DONG Energy.

Niels Molzen, Danisco.

Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.

Topkvalificeret jury

Juryen bag kåringen bestod af Lars Mathiesen, der udover at være direktør for Koncernudvikling og IT hos Nykredit også er formand for Dansk IT og Årets CIO 2006, Peter Schleidt, vicedirektør i Danske Bank, Jens Jørgen Madsen, tidligere koncernchef for Grundfos, Niels Bjørn-Andersen, professor i Informatik ved CBS, Mikael Lindholm, chefredaktør på Computerworld og Per Andersen, administrerende direktør hos analysevirksomheden IDC Nordic.

Juryen har i sit arbejde blandt andet taget udgangspunkt i Dansk IT's model for it-governance og vurderet deltagerne på forståelse af forretningen og forretningens forståelse af strategisk anvendelse af it, bidrager med værdi og innovation til forretningen, it-projektstyring, it-risiko-vurdering og personaleledelse.

Læs meget mere om kåringen af Årets CIO i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere