Artikel top billede

"Mit hjerte banker for it, og det har det altid gjort, men ejendomme bliver en stadig større del af forretningen," siger Peter Warnøe, der senest har købt ejendomme i Berlin og Dubai.

Peter Warnøe: Mit hjerte banker for it

It-investoren Peter Warnøe kontrollerer sine investeringer gennem Oyster Invest ApS. "Ejendomme er blevet en stor del af forretningen, men det er stadig it, jeg brænder for," siger Peter Warnøe, der sidste år lagde et pænt antal millioner til formuen.

Peter Warnøe, der har været et kendt ansigt i den danske it-branche gennem de seneste 15 år, er stadig både aktiv og velhavende.

Han kontrollerer sine investeringer gennem anpartsselskabet Oyster Invest, der kom ud af 2006 med et resultat før skat på 39 millioner kroner.

"Mit hjerte banker for it, og det har det altid gjort, men ejendomme bliver en stadig større del af forretningen," siger Peter Warnøe, der senest har købt ejendomme i Berlin og Dubai.

12-14 millioner oven i

Peter Warnøe fortæller, at han i år har solgt to ejendomme for "12-14 millioner kroner mere, end de står bogført til," så han er godt tilfreds.

"Men ejendomme står altså ikke mit hjerte nær på samme måde som it," understreger Peter Warnøe, der erklærer sig godt tilfreds med et resultat før skat i Oyster Invest på knap 39 millioner kroner.

Solgte for 138 millioner

Peter Warnøe blev mangemillionær sidst i halvfemserne, da den norske Merkantildata-koncern købte hans og kompagnonen Steen Louis Reinholdts hardwareforhandler Complet for 138 millioner kroner.

På det tidspunkt havde Complet 300 ansatte og var en af landets største hardwareforhandlere.

Salget gjorde de to partnere rige. Kontanter fik de ikke, men aktier i Merkantildata. Umiddelbart kunne de sælge 40 procent af aktierne og resten over en treårig periode. Og i løbet af den periode tredobledes værdien af Merkantildata-aktierne.

Peter Warnøe blev administrerende direktør for Merkantildata i Danmark og senere stod han i spidsen for Aston IT Group, der var et ambitiøst forsøg på at opbygge et globalt it-konsulentfirma gennem opkøb af en stribe mindre virksomheder.

Aston IT Group kuldsejlede i begyndelsen af det nye årtusinde med en gæld på adskillige hundrede millioner kroner.

1,6 millioner i løn

Sidste år hævede den eneste ansatte i Oyster Invest, Peter Warnøe, 1.620.000 kroner i løn. Til gengæld fik han ikke en krone til pensionen.

Peter Warnøes har blandt andet investeret i Responsfabrikken, hvor han sammen med Jesper Balser og Preben Damgaard for to år siden købte 21 procent af aktierne.

Gennem Oyster Invest ejer Peter Warnøe helt eller delvist følgende virksomheder: Aventor, Oyster Equity, Bluechain, Carbery Lane, Oyster Estate og A-Solutions.

Forventningerne til indeværende år er, at værdien af aktiverne fortsætter med at stige, ligesom Peter Warnøe også fortsætter med at købe og sælge, som han finder passende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere