Er danske Eniro tvunget i seng med den store Google?

Ikke desto mindre er Eniro gået sammen med giganten Google om at lancere en find-vej service, Google Maps her i landet. Den nye service tilbyder at vise vej på dansk uanset hvor i verden, man befinder sig.

Umiddelbart ligner Henrik Dyring ikke en mand, der modvilligt er krøbet under dynerne med Peter Friis, chef for Google i Danmark.

Tværtimod pointerer Henrik Dyring, at han som chef for Eniro i Danmark blev mødt med stor glæde i Eniros topledelse på grund af aftalen med amerikanske Google, der fra i dag tilbyder online kort og find-vej over hele Danmark på danskernes eget tungemål.

Netop en så mægtig trussel, at den fik danske Krak til helt at opgive ævred og sælge forretningen til det svenskejede Eniro.

Hvad så, Henrik Dyring, er du gået i seng med fjenden?

”Et udmærket spørgsmål. Vi har arbejdet sammen med Google siden 2003, og vi har begge parter været glade for samarbejdet. Dette projekt er en naturlig fortsættelse af samarbejdet," siger Henrik Dyring.

Og så må vi erkende, at Google ville have lanceret Google Maps i Danmark uanset hvad,” siger han.

Men hvorfor arbejder I sammen med Google om noget, der konkurrerer med jeres egne produkter?

”Det er klart, at nogle af vores services ligner Google Maps 85 procent. Men brugerne foretrækker forskellige produkter, så på den måde er vi med til at levere en række services, der appellerer til forskellige mennesker,” siger Henrik Dyring.

En central pointe for ham er, at han med aftalen kan give sine annoncører en langt større eksponering over for omverdenen på nettet – altså en bedre platform for online markedsføring.

Hans aftale med Google indebærer, at Eniro leverer data om annoncører til Googles korttjeneste, der gør det muligt for brugerne at se, hvor den nærmeste pizza restaurant i Københavns indre by ligger.

På samme måde er blandt andet Post Danmark, Det Berlingske Officin og Wonderful Copenhagen med som Googles partnere i den nye service.

Men set i lyset af, at Krak opgav at konkurrere med Google og blev solgt, er jeres aftale med Google ikke bare et rent defensivt træk for at undgå at lide samme skæbne?

”Nu ville Krak have vanskeligt ved at indgå den samme aftale med Google, netop fordi selskabet var begrænset i sin forretning til et enkelt land. Vi arbejder derimod i flere lande, og kan derfor tilbyde langt mere som partnere. Det er ikke nær noget, som ligner en defensiv,” siger Henrik Dyring.

Heller ikke Peter Friis fra Google vil høre tale om, at han tvunget i kassen med konkurrenten Eniro.

”Eniro er en stærk og en god partner for Google,” siger Peter Friis.

Generelt ønsker hverken han eller repræsentanten for Google Maps afdelingen, schweiziske Giorgio Scherl, at forholde sig til, hvem der er deres konkurrenter på det danske marked.

Hvis der måtte være nogen, vil de hellere betragte dem som "komplementære services”, der kan hjælpe hinanden med at øge brugen af den type produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere