Kun to procent af danskerne mener, at det er en vigtig fordel med ét kontrapunkt for alle tjenester.

Danskerne vil ikke betale for bredbånd

Den danske befolkning er generelt blevet mere interesseret i fiberbredbånd og højhastighedsbredbånd på kobbernettet. Tegnebogen bliver dog i baglommen.

En ny undersøgelse fra analysehuset Wilke viser, at danskerne generelt er blevet mere interesseret i det lynhurtige bredbånd og i at modtage internet, fjernsyn og telefoni via den samme forbindelse.

I oktober 2006 var kun 27 procent af danskerne interesseret eller meget interesseret i de høje hastigheder.

I dag er tallet steget til 47 procent, og samtidig er det i dag kun 36 procent, der ikke er interesseret i fiber mod hele 58 procent for et år siden.

"Over det seneste års tid har der været markant mere fokus via medier og reklamer, og samtidig er der også blevet skabt en del opmærksomhed lokalt i form af energiselskaberne," forklarer Kris Østergaard, der er seniorkonsulent hos Wilke.

I øjeblikket graver 15 danske fiberselskaber, ejet af elselskaberne, de lynhurtige optiske kabler ned i jorden.

Samtidig er alle de etablerede internetudbydere i gang med at øge hastighederne på kobbernettet.

Skår i glæden
Her stopper festen dog også, for den øgede interesse medfører ifølge den repræsentative undersøgelsen ikke en øget lyst til at betale for fiberbredbånd eller højhastighedsbredbånd på kobbernettet.

Hele 60 procent finder det ligefrem usandsynligt eller meget usandsynligt, at de skifter til en anden TV, internet og telefoniløsning inden for det næste år.

"Det er jo paradoksalt, at man kan se en væsentlig stigning i interessen, men at man samtidig kan se en så stor gruppe, som finder et skifte usandsynligt," lyder det fra Kris Østergaard.

Det er blandt andet de såkaldte triple play-løsninger, der er salgsargumentet, når energiselskaberne og de etablerede internetudbydere skal sælge højhastighedsbredbånd.

"Så der ligger en stor kommunikationsopgave forude. Når der er så mange, der finder det usandsynligt at skifte, skal du virkelig formå at sælge merværdien til kunderne," siger Kris Østergaard fra Wilke.

Ser ikke mulighederne
Den udfordring understreges af danskernes svar på, hvilke fordele der er de vigtigste ved fiberbredbånd og højhastighedsbredbånd.

Ganske vist svarer 19 procent, at fordelen er en billigere samlet regning på TV, telefoni og internet, og 15 procent mener, at fordelen er en hurtigere internetforbindelse.

Men idéen om det intelligente hjem, hvor der er adgang til alt via den samme forbindelse falder samtidig lidt til jorden.

For eksempel mener kun 0,2 procent, at det er en vigtig fordel at kunne bestille film via TV'et, og kun to procent vurderer, at det er en vigtig fordel med ét kontrapunkt for alle tjenester.

"På det punkt er vi stadig relativt umodne i forhold til at se mulighederne, og dermed er der også en stor kommunikationsopgave for dem, der gerne vil sælge produkterne," siger Kris Østergaard.

Han peger på, at tallene til dels også skyldes, at de mere avancerede ydelserne over højhastighedsbredbånd fortsat er få.

"Ydelser som digitalt TV og Video On Demand er stadig relativt umodne produkter," siger Kris Østergaard.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.