Er danskernes bredbånds-hastigheder til grin?

De japanske bredbåndskunder har 61 gange hurtigere internet end danskerne, viser en undersøgelse. IT- og Telestyrelsen er skeptisk omkring troværdigheden.

Danskerne og deres politikere kan prale af at have den største udbredelse af internetforbindelser – og gør det ofte.

Men når det kommer til hastigheden, så befinder de danske bredbåndskunder sig i en digital stenalder i forhold til andre lande.

Målt på medianen af de danske internetforbindelser, som betegner midterværdien af forbindelserne, så viser statistik fra IT- og Telestyrelsen, at online-danskerne har en gennemsnitlig forbindelse på cirka 1 Mbit.

Hvis man ser på medianen i eksempelvis USA, ligger den på 1,9 Mbit. Franskmændene har gennemsnitlige forbindelser på 17 Mbit, sydkoreanerne ligger på 45 Mbit, mens japanerne slår danskerne med 61 gange via en median-værdi på 61.

Tvivler på tal
Det viser tal fra den amerikanske græsrodsorganisation Speed Matters, som for første gang har bedt amerikanerne om at teste deres internetforbindelser.

Speed Matters citerer den uafhængige tænketank Information Technology and Innovation Foundation (ITIF) for de internationale tal.

"Jeg synes, at det lyder som nogle meget høje tal, og jeg vil ikke umiddelbart blåstemple rapporten fra Speed Matters. Man skal også være opmærksom på, at organisationen har en politisk dagsorden," lyder det fra specialkonsulent Flemming Bøgh-Sørensen fra IT- og Telestyrelsens telestrategiske kontor.

Lange fremtidsudsigter i Danmark
Ud fra ITIF's rapport er Danmark angivet til at have en gennemsnitshastighed på internetforbindelserne på 4,6 Mbit, hvilket vil sige, at internetforbindelserne i Japan er 13,3 gange hurtigere end i Danmark.

Udbredelsen af nettet i Solens Rige dækker ifølge ITIF kun 20,2 procent af befolkningen, som dog mange steder har fiberforbindelser på over 100 Mbit.

Flemming Bøgh-Sørensen er meget forsigtig med at give et bud på, hvornår danskerne kan nå japanerne til kimono-kanten med hensyn til hurtigheden.

"Uden at jeg vil forholde mig konkret til de tal, Speed Matters oplyser, så er det næsten umuligt at spå om, hvornår vi kan se sådanne båndbredder som almene i Danmark. Men det vil formentlig ikke ske inden for det næste par år," siger han.

Sløve amerikanske netforbindelser
At Danmark måske kan nå op på siden af USA, er dog ikke usandsynligt.

For organisationen Speed Matters, som kæmper for hurtigere forbindelser til de amerikanske internetbrugere, oplyser på sin hjemmeside, at de amerikanske tal kan være meget værre end oplyst.

Det skyldes, at kun fem procent af de i alt 88.000 adspurgte har langsomme dial-up modemer, hvorimod anden statistik viser, at 30 til 40 procent har dial-up modem.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.