Rusland presser Allofmp3 til lukning

Hvis præsidenterne George W. Bush og Vladimir Putin bliver trætte af at diskutere Kosovo og missil-forsvar, er der tilsyneladende et emne, som de kan blive enige om: AllofMP3.com.

Den omdiskuterede musiktjeneste AllofMP3.com ser ud til at have tabt sin kamp for overlevelse, netop som Putin er på et to-dages besøg i Kennebunkport, Maine, for at mødes med præsident Bush. Det skriver The Moscow Times.

AllofMP3 har længe været en torn i øjet i forholdet mellem de to nationer.

Den amerikanske handelsrepræsentant Susan Schwab advarede sidste år Rusland om, at AllofMP3 skulle lukkes, inden Rusland kunne komme med i WTO (World Trade Organization).

Musiksider lukket

I starten af sidste måned blev de fleste online musikbutikker, der er registreret af MediaServices, ejeren af AllofMP3, gjort utilgængelige for deres millioner af brugere.

AllofMP3.com selv fungerede ikke i søndags, mens besøgende på AllofMP3.ru blev mødt af et "Ingen Adgang"-skilt med teksten: "We are sorry but the server is closed for maintenance."

Ifølge Moscow Times har Irina Zubareva, der leder Ruslands afdeling for computer-kriminalitet, dog ikke ønsket at kommentere, om lukningerne var en del af en øget regerings-indsats imod musik-pirateri.

Hvem bryder loven?

Vadim Botnaryuk, der er generaldirektør i den russiske musikindustri, har dog bekræftet, at anklagerne nu strammer grebet om MediaServices, og at han er blevet bedt om at komme med beviserne mod AllofMP3.com og Russian Multimedia and Internet Society (ROMS), der påstår at samle og uddele royalties til de kunstnere, hvis musik sælges på sider som AllofMP3.

ROMS hævder, at der ikke foregår noget ulovligt i forhold til den russiske lovgivning.

"Men den russiske lovgivning siger tydeligt, at man kun må downloade musik-filer fra internettet med tilladelse fra musikerne. Det betyder, at ROMS kun må tilbyde downloading af musik fra de kunstere, som organisationen har lovlige bindende aftaler med, siger Vadim Botnaryuk til Moscow Times.

MediaServices, der har tilbudt musik til priser langt under dem, man finder på iTunes, insisterer dog fortsat på, at selskabet handler inden for lovens rammer. Vadim Mamotin, der star i spidsen for MediaServices, siger til Moscow Times, at selskabet aldrig har stået bag pirate-sider.

"Det er simpelthen ikke sandt. Vi arbejder inden for rammerne i den russiske lovgiving ved at betale royalties til ROMS," lyder kommentaren til den russiske avis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere