Brightpoint overtog Dangaards milliardgæld

Amerikanske Brightpoint, der overtog Dangaard Telecom først på året, gav kun en halv million for Dangaards aktier, men arvede samtidig en milliardgæld.

Brightpoint gav 543.000 kroner for aktierne i Dangaard Telecom, da den amerikanske mobiltelefon-distributør overtog Dangaard Telecom i februar.

Handlen er nu godkendt af aktionærerne i Brightpoint og dermed løftes sløret for de økonomiske detaljer i den store sammenlægning.

Dangaard kaldte selv sammenlægningen for en fusion, men reelt har Brightpoint slugt Dangaard med hud, hår og en gæld i størrelsesordenen 1.900 millioner kroner.

I alt fire milliarder kroner

Dangaard Holding A/S, et porteføljeselskab under Nordic Capital Fund VI, har modtaget Brightpoint-aktier til en værdi af 2.089 millioner kroner samt 543.000 kroner som betaling for aktierne i Dangaard Telecom.

Når gælden på de 1.900 millioner lægges til, giver det transaktionen en samlet værdi på omkring 3.989 millioner kroner.

"Med ét hug giver fusionen os det, vi gerne vil - eksempelvis repræsentation i blandt andet Indien, New Zealand, Australien, Filippinerne og Singapore," sagde Michaél Køehn Milland, daværende koncerndirektør i Dangaard Telecom, til Computerworld i februar.

Michaél Køehn Milland får i det nye selskab titel af Co-Chief Operating Officer og President, International og adresse i Plainfield, Indiana i USA, der bliver koncernhovedsæde for det fusionerede selskab.

Tre danskere i bestyrelsen

Efter sammenlægningen, der cementerer Brightpoints position som verdens største distributør af mobiltelefoner, træder de tre danskere Thorleif Krarup (tidl. Nordea-direktør og formand for TDC), Jan Gesmar-Larsen (EMEA-chef for Dell) og Jørn P. Jensen (økonomidirektør hos Carlsberg) ind i Brightpoints bestyrelse.

Danmark forbliver hovedsæde for forretningen i Europa, og Dangaard Telecoms administrerende direktør Steen F. Pedersen fortsætter som ansvarlig for de europæiske aktiviteter i det fusionerede selskab.

Også Dangaard Telecoms økonomidirektør, Hans Peter Alnor, bliver siddende på sin post i den europæiske gren af koncernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere