VMware: Operativsystemets tid er forbi

Virtualiseringsfirmaet VMware langer hårdt ud efter Microsoft på LinuxWorld-konferencen.

Står valget mellem XP eller Vista?

Det burde det ikke ifølge firmaet VMwares stifter og hovedarkitekt bag selskabets virtualiseringssystemer, Mendel Rosenblum, der spår, at de klassiske operativsystemers dage er talte.

"De forsvinder bare," proklamerede han i afslutningstalen på LinuxWorld-konferencen i San Fransisco i går.

Det skriver australske itnews.com.au.

Konkurrent til OS

Mendel Rosenblums udsagn kommer ikke som en overraskelse, da VMware arbejder med virtualisering af computere, hvor eksempelvis Linux-styresystemer enten er centralt placeret, eller maskinerne er højt specialiserede.

Dermed er VMware konkurrent til de operativsystemer, som de fleste privatpersoner og virksomheder benytter sig af.

"At indlejre styresystemet og softwaren vil skabe et system, der er mere pålideligt, sikkert og nemmere at bruge samtidigt med, at det vil give en højere ydelse. Forklaringen ligger i at forsimple arkitekturen," sagde Mendel Rosenblum ifølge itnews.com.au.

For komplekst

Mendel Rosenblum forklarer operativsystemernes forsvinden med, at de simpelthen er for komplekse.

"Hvis du har noget så komplekst som et styresystem, så er det virkelig hårdt at videreudvikle. Det må Microsoft sande, også selvom selskabet har så mange ingeniører," lyder det fra Mendel Rosenblum.

Derfor forudsiger han en fremtid, hvor hans eget selskab skal til at konkurrere med firmaer som Microsoft om at få fat i de bedste hardware-producenter til at skabe virtualiseringsmiljøer.

"Hvis jeg var i deres sko, ville jeg holde fast hardware-delen, så meget jeg kunne," sagde han som afskedssalut.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere