VMware: Operativsystemets tid er forbi

Virtualiseringsfirmaet VMware langer hårdt ud efter Microsoft på LinuxWorld-konferencen.

Står valget mellem XP eller Vista?

Det burde det ikke ifølge firmaet VMwares stifter og hovedarkitekt bag selskabets virtualiseringssystemer, Mendel Rosenblum, der spår, at de klassiske operativsystemers dage er talte.

"De forsvinder bare," proklamerede han i afslutningstalen på LinuxWorld-konferencen i San Fransisco i går.

Det skriver australske itnews.com.au.

Konkurrent til OS

Mendel Rosenblums udsagn kommer ikke som en overraskelse, da VMware arbejder med virtualisering af computere, hvor eksempelvis Linux-styresystemer enten er centralt placeret, eller maskinerne er højt specialiserede.

Dermed er VMware konkurrent til de operativsystemer, som de fleste privatpersoner og virksomheder benytter sig af.

"At indlejre styresystemet og softwaren vil skabe et system, der er mere pålideligt, sikkert og nemmere at bruge samtidigt med, at det vil give en højere ydelse. Forklaringen ligger i at forsimple arkitekturen," sagde Mendel Rosenblum ifølge itnews.com.au.

For komplekst

Mendel Rosenblum forklarer operativsystemernes forsvinden med, at de simpelthen er for komplekse.

"Hvis du har noget så komplekst som et styresystem, så er det virkelig hårdt at videreudvikle. Det må Microsoft sande, også selvom selskabet har så mange ingeniører," lyder det fra Mendel Rosenblum.

Derfor forudsiger han en fremtid, hvor hans eget selskab skal til at konkurrere med firmaer som Microsoft om at få fat i de bedste hardware-producenter til at skabe virtualiseringsmiljøer.

"Hvis jeg var i deres sko, ville jeg holde fast hardware-delen, så meget jeg kunne," sagde han som afskedssalut.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere