Artikel top billede

ELRO's administrerende direktør, Henry Lei Jacobsen, forventer, at selskabet inden udgangen af 2010, dækker hele landet med WiMAX-bredbånd.

WiMAX-selskab søger partnere

Elselskabet ELRO, der har licens til at udbyde landsdækkende WiMAX-bredbånd, arbejder på at indgå partnerskaber. Nu trykker vi på speederen, siger direktøren.

Da det jyske elselskab ELRO for nøjagtig to måneder siden greb til lommen og betalte 117 millioner kroner for en landsdækkende WiMAX-licens, var det samtidig startskuddet til et nyt forretningseventyr.

ELRO var ganske vist allerede i gang på WiMAX-fronten, men kun i et beskedent omfang.

"Vi var jo i gang, men turde jo ikke træde på speederen, før vi havde licensen. Men nu er vi i fuld gang med at udvikle en organisation, der passer til denne her landsdækkende licens," fortæller administrerende direktør Henry Lei Jacobsen.

Det er endnu uvist, hvordan den nye organisation kommer til at forme sig, for ELRO er i øjeblikket på et større dating-togt, hvor selskabet byder andre bredbånds-aktører op til dans.

"Vi har selvfølgelig drøftelser både med landsdækkende og regionale partnere for at se, om det er muligt at lave nogle fornuftige samarbejder," lyder det fra Henry Lei Jacobsen.

Djursland får først

Han fortæller, at ELRO nu er oppe på at have fem master, der står og sender WiMAX-bredbånd ud til danskerne.

"Det er stadigvæk i det midtjyske, men vi vil brede det som ringe i vandet derfra, og det er helt sikkert, at inden for et år har vi dækket hele Djursland og en radius omkring Randers på en 50-80 kilometer," siger Henry Lei Jacobsen.

WiMAX bygger på IEEE 802.16-protokollen, og en mast kan sende op til 48 kilometer.

Det er ganske sikkert, at ELRO kommer til at dække hele landet med bredbånd, for det er nemlig et klokkeklart krav til licensindehaveren, at denne inden udgangen af 2010 skal have opbygget et landsdækkende netværk.

"Vi lader os ikke frustrere af et tidsperspektiv på tre år, for det opfatter vi bestemt ikke som noget problem. I og med at rækkevidden er lang, er det faktisk beskedent hvor mange master, vi skal have sat op," siger direktøren.

Mangler montører

Uanset hvilke partnere ELRO måtte ende med at slå pjalterne sammen med, skal elselskabet selv opruste på medarbejdersiden, forklarer Henry Lei Jacobsen.

"På kort sigt skal vi i hvert fald bruge omkring 10 medarbejdere, men det er meget svært at sige, hvor mange vi skal bruge på længere sigt, for det afhænger af, hvilke partnerskaber vi indgår," siger han.

Han føler sig overbevist om, at ELRO nok skal få skabt en sund WiMAX-forretning. For det første giver den teknologiske udvikling selskabet en hjælpende hånd, fordi flere og flere danskere får computere og andet udstyr, der kan modtage WiMAX.

For det andet er selskabet slet ikke begyndt at markedsføre produktet for alvor.

"Vi har markedsført meget beskedent, fordi vores flaskehals for tiden er at finde montører til at få koblet kunderne op. Jeg kan da roligt sige, at vi skraber fra både vikarbureauer og andre," siger Henry Lei Jacobsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere